Tübingen, Onsdag 19 april

By | 19 april, 2006

Tübingen, onsdag 19:e april. Vilodag och strålande väder!

IMGP3843.JPG

Idag har vi tagit en vilodag, sovit länge, ätit en god lång frukost och sedan tillbringat dagen med att vandra omkring och utforska denna fantastiska lilla universitetsstad. En kuperad, vacker och gammal fin stad med en stor flod som rinner tvärs igenom. Behövs det mer för att man ska bli förälskad i en stad. Ja, möjligen fint väder! Vi tänkte båda att här skulle man faktiskt kunna bo. Nära till fantastisk natur, en varierad och oerhört intressant stad och ett myllrande folkliv. Möjligen kan det bli för mycket av det senare när turisterna börjar komma på allvar.

Vi bor precis uppe vid slottet i en gammal professorsbostad vid en av de allra äldsta gatorna i staden och man känner verkligen historien runt omkring en var man än vänder sig. Vi var inne i den stora stiftskyrkan som är byggd på 1400-talet och till stora delar bevarad. I den lila stadskärnan finns även tre andra kyrkor så religionens betydelse här har varit enormt stor. På vår rundvandring i staden passerade även hus ifrån 1323 som äldst. Det känns nästan märkligt att det i dessa hus bor vanliga människor och att man på bakgårdarna lever ett helt vanligt liv.

IMGP3872.JPG

överallt små mysiga sidogator med små restauranger och caféer eller spännande små affärer med allt från Vinbutiker, kinesiska sidenkläder, halvädelstenar, fiolbyggare eller fantastiskt välutrustade cykelaffärer. Det sistnämnda intresserade ju särskilt mig och jag fick möjlighet att testa en Tysk Birdy, en ihoppfällbart mästarprov på Tysk ingenjörskonst. Nästan lika mycket ett smycke som en cykel. Men kostar det så smakar det… värstingmodellen ligger på 2300 Euro och EPA-modellen på drygt 10.000 kr. Affärsinnehavaren körde själv liggcykel eftersom han brutit båda handlederna i en mountainbikeolycka. Äntligen någon att prata liggcykel med…… ;o)

IMGP3888.JPG

Kommentera