Naturfreunde del 2

By | 13 april, 2006

Allensbach. Torsdag 13 april. Duggregn och 11 grader. 20 km

P1010481.JPG

Eftersom vi nu bor billigt och bra bestämde vi oss för att ta en vilodag så att Ulla får bukt med sin förkylning. Efter en storartad frukostbuffé gick jag ut för att leta fåglar medan Ulla vilade på rummet. Tyvärr hittade jag inte den Svarta Rödstjärten igen men jag såg en del annat kul och så drömde jag om en kajak för att kunna paddla över till de stora vassarna på andra sidan viken. Lite senare på året kan man hyra kajaker här för att utforska de fantastiska fågelmarkerna.

P1010479.JPG

Lite senare på dagen cyklade jag in till byn för att handla lite nödvändigheter. Lim för att kunna laga mina sandaler eftersom det blir lite jobbigt att ha cykelskorna dygnet runt. Det känns idiotiskt att behöva köpa en hel kartong tvättmedel för att kunna fixa en tvätt här och sedan bara kunna ta med en mindre del för fortsättningen. Vår minimala packning kräver ju att vi tvättar lite grann var tredje dag. Vi har klarat oss med hårschampo fram till nu men nu går det inte längre.
Ulla passade på att ringa till Slottet Mainau för att kolla om det är öppet i morgon eftersom det är långfredag. Det visade sig att det inte bara var öppet utan att de sedan ett par veckor har invigt det särskilda blomsterår som tydligen ska göra den kända blomsterprakten ännu mer överdådig just i år! Bland annat ska tydligen världsmästerskapen i trädgårdskötsel hållas här…. jag undrar lite hur det går till, tar man med sig sin trädgård eller… Vi har små pretentioner och hoppas på hyffsat väder…. ;o)

P1010483.JPG

Kommentera