Naturfreunde del 1

By | 13 april, 2006

Allensbach. Onsdag 12 april. Dagsregn och 8 – 10 grader. 30 km och 191 höjdmeter.

Tyvärr har Ullas begynnande förkylning blommat ut idag, så vi har tagit det ganska lugnt och bara kört 30 km. Eftersom vi har haft ovanligt mycket snö i Småland har ju träningen blivit ganska rudimentär och istället för 50 planerade mil har det bara blivit 10 mil längs med riksvägen (34:an). Det gör ju att vi är mycket sämre förberedda än förra året rent cyklingsmässigt. Vår planering innebar alltså en långsamt ökande dagsdos och vi hoppas komma upp till normala dagssträckor om några dagar. För min del känns det gans OK nu men Ullas förkylning gör ju att vi tar det mycket lugnt. Idag har vi haft fantastiskt vacker cykling runt uddarna på denna del av Bodensee som kallas Ellersee och Gnadensee. Stora vassområden och fantastiska hus omväxlande med naturskyddsområden och fågeltorn. Vi hade hoppats på att få se Skäggmes men trots allt spanande gick vi miste om det, än så länge (vi har inte gett upp ännu). Vi till och med ett fantastiskt hus på styltor med den tjusiga båten väntande på bättre väder bland styltorna. De lär ju i alla fall klara vårflod och smältande poler…..

karta_naturfreunde.jpg

P1010450.JPG

En och annan tomt var till salu och jag skulle nog kunna tänka mig ett ställe här nere… om bara klimatet var lite bättre…. På
eftermiddagen såg vi en skylt ner mot Bodensjön som det stod Naturfreunde på. Vi blev lite nyfikna och svängde ner och där hittade vi ett sorts pensionat/vandrarhem precis vid standkanten. Medan Ulla kollade upp priset kunde jag upptäcka en Svart Rödstjärt som pickade i strandgruset. Den var kvar så länge att även Ulla fick se den. Det visade sig att Vandrarhemmet ingick i en kedja liknande Naturskyddsföreningen korsat med Svenska Turistföreningen och att man kunde bo med helpension suveränt billigt. 27 euro per person med halvpension. Om man la till 4 euro fick man helpension. I och för sig med toalett och dusch ute i korridoren men med lakan och en hel restaurang som bullar upp ett lika dignande frukostbord som på ett bättre hotell. Den enda skillnaden är att gästerna själva plockar undan efter sig själva och källsorterar resterna, eftersom man är noga med att det hela sköts på ett biologiskt fösvarbart sätt. Mycket trevligt tycker vi!

 

Kommentera