Mainau, Långfredagen den 14/4

By | 14 april, 2006

Mainau, Långfredagen den 14 april. 13 – 20 grader!!!!

P1010537.JPG

Idag hade Ullas feber gått ner så vi bestämde oss för att försöka ta oss över halvön till Mainau. Denna legendariska ö har ju förvaltats av Lennart Bernadotte med familj och gradvis förvandlats till ett blomsterparadis av världsklass i Bodensjön. Det har blivit en riktig magnet och drar folk ifrån hela Europa. Efter den senaste veckan kyla har väl alla planteringar tagit ett stopp i sin utveckling men vi fick ändå en god bild av hur det kan se ut om några veckor. Lagom till vårt besök på Mainau kom också värmen. Dagen började med 13 grader men den förbättrade sikten gjorde att vi kunde se alperna ifrån vår sovrumsfönster i Naturfreundehaus. Gradvis förbättrades temperaturen och framåt kvällen var himlen i stort sätt helblå. För en gångs skull hade vi lite synpunkter på hur man har dragit cykelvägarna och ibland fick vi till och med köra på en vanlig väggren. Skandal Tyskland…. men standard i Sverige….. ;o)

P1010566.JPG

När vi kom ner på andra sidan fick vi glädjen av att meandra oss igenm en bokskog och precis när vi såg Mainau sticka ut i Bodensjön, dök det också upp ett hotell på vänstra sidab av vägen. Helt perfekt! Vi kunde checka in på vårt rum, beställa middag till kvällen, och sedan cykla en och en halv kilometer ner till Mainau och ha några trevliga timmar där bland planteringar, Orkidéhus och fjärilshus. Prakten kommer nog att vara alldeles överväldigande om några veckor. Vi såg en del fåglar och jag experimenterade med att fotografera genom vår handkikare, som vi har med på resan. I normala fall brukar vi ju fotografera igenom tubkikaren men den är ju lite jobbig att ha med på en cykeltur, så nu fick jag istället testa hur det går att fotografera genom en vanlig (om än lite bättre) handkikare. Bilden på spelande Skäggdoppingar är alltså tagen genom kikaren medan bilden på Svartkråkan är tagen direkt. Det är fantastiskt att med alla odlingarna, ett makalöst arboretum, se Bodensjön och Alperna torna upp sig i fjärran. Det är få platser på den här planeten som kan uppvisa något liknande. Mainau var ju också ett av de mål vi satte upp när vi planerade årets cykeltur!
När kvällen kom drog vi oss tillbaka till hotellet och åt en jättegod middag med Bärlauchsoppa (vi tror den motsvarar vår Ramslök) till förrätt och färsk sparris med lufttorkad skinka till huvudrätt. Båda helt underbara och precis vad vi har längtat efter. Genom fönstret i restaurangen kan man se kvällningen sänka sig över Mainau. Mycket bättre kan man inte ha det. Nu hoppas vi att Ulla är helt bra i morgon för då ska vi ta oss upp till floden Donaus källflöden!

P1010522.JPG

Vi precis haft ett samtal med våra barn, Disa, Björn och Maja, som har åkt ner ifrån Högerödja utanför Vimmerby för att fira påsken tillsammans delar av släkten i Torna Hällestad utanför Lund. Det känns mycket bra för oss att de träffar släkten på detta sätt nu när vi överger dem…..

P1010587.JPG


One thought on “Mainau, Långfredagen den 14/4

  1. Adda Larsson

    Hej Bengt o Ulla!

    Det är så roligt att följa med er på resan, men en del bilder ligger utapå texten verkar det som.
    Ha det bra

    Adda

Kommentera