Hemmenhofen 060411

By | 11 april, 2006

Tisdag den 11 april. Neuhausen – Hemmenhofen. 39 km, 256 höjdmeter, 8 – 10 grader.

P1010442.JPG

Idag kom äntligen början på det väder omslag alla har pratat om. Bara några droppar regn på hela dagen och rimliga temperaturer på 8 – 10 grader. Mot slutet av veckan säger alla vi möter att det ska bli fint väder med 15 – 20 grader. Vi ser fram emot den första middagen vi kan sitta ute och äta….

Hela dagen har det varit mycket vacker cykling, där vi har växlat mellan Schweiz och Tyskland så många gånger att det börjar bli löjligt att hålla isär två nationer och två valutor. Mycket vackert med bokskogar och Magnolior på vippen att slå ut, och marken har stundtals varit täckt av vårblommor. Det senaste väderbakslaget syns i form av snö på lite högre höjd. Under dagen har vi sett Svartkråkor och ett antal Rödglador, en var bara 5 meter över Ulla.

Vi åt en mycket god lunch i den pittoreska staden Stein am Rhein och fick för första gången Sparrissoppa gjord på färsk sparris. Det drar ihop sig

till det första målet sparris! Senare delen av dagen har vi cyklat längs med norra kanten av den vik av Bodensee som heter Untersee. Fantastiskt vackert och vi hade bestämt oss för att försöka bo nere vid stranden. Vi hittade så småningom ett fyrstjärnigt ställe i Hemmenhofen och bestämde oss för att

slå till även om det var en bit över vår dagliga budget. Det får väl jämna ut sig i det långa loppet och vi bodde ju billigt förra natten. Nu har vi tagit en simtur i bassängen och håller just på och förbereder oss för kvällens middag. Ryktet gör gällande att de har färsk sparris…..

P1010449.JPG

IMGP3670.JPGIMGP3666.JPG

Kommentera