Horb, måndag 17:e april

By | 18 april, 2006

Rottweil – Horb, 52 km, 4 tim, 13,30 km/t, 261 höjdm. 13 – 20 grader

IMGP3783.JPG

En helt fantastisk cykeldag! När vi körde ut ifrån Rottweil klättrade vi först upp på höjderna och sedan ner till den kraftigt meandrande Neckar som slingrade sig mellan kalkbergen med flera gamla borgruiner högt upp på bergen. Landskapet kändes jungfruligt och vi såg massor av växter samtidigt som vi inte kunde stanna riktigt så ofta som vi ville, eftersom dagens etapp var den längsta hitills. Tanken var att vi skulle nå fram till Horb för att sedan kunna cykla till Tübingen på tisdag. Där har Ullas mamma studerat som ung och vi vill gärna stanna där 2 nätter för att kunna utforska denna del av släktens historia lite närmare. På ett ställe där bergen klämmer åt Neckar allra mest och floden skummande kastar sig fram mellan bergen, hittar vi några grottor och på marken hittar Ulla några jättefina Bergkristaller som sitter fast i en bit kalksten. Eftersom den ligger på marken bland lera och andra stenbitar skäms vi inte för att plocka med den. Den blir ännu finare när vi har tvättat och borstat den ren.

IMGP3792.JPG

Vädret är härligt under hela dagen och det är egentligen under den första lunchen utomhus, som ödet inte riktigt kan låta bli att kasta några regnstänk på oss. Vi är dock ståndaktiga och trotsar regnet med vår äggröra och sallad. På kvällen når vi fram till Horb som planerat, även om det innebar att våra ben var ganska trötta efter 52 km för första gången. Vi hittar er urgamalt Gasthaus högst upp istaden och från matsalen har man en fantastisk utsikt över Neckars dalgång.

P1010665.JPG

Kommentera