Gronau, söndag 30 april, stigande termometer

By | 30 april, 2006

Einbeck – Gronau, 49 km, 3 tim 32 min, 13,70 km/tim, 203 höjdmeter, 15 – 16 grader

IMGP0125.JPG

Det var betydligt bättre väder idag, skiftande molnighet brukar väderpratarna på TV uttrycka det som. Även temperaturen klättrade upp en bra bit vilket kändes ganska skönt efter gårdagen. Det visade sig att det hotell vi tagit in på var en riktig fullträff. Även om det från början kändes som om färgsättningen var allt för rosa, så vann det med tiden. Ett litet charmigt småstadshotell men med oerhört ambitiösa ägare.
Efter att ha beundrat de makalösa husen runt torgen i centrum och gjort ännu en notering i boken ”platser att komma tillbaka till, för att undersöka lite närmare”, gav vi oss iväg på dagens tur. Vi var ganska inställda på att det skulle bli samma typ av cykling som de senaste dagarna i öppna och flacka landskap men där fick vi totalt ändra uppfattning. Ganska snart drog kullarna sig närmare och de smalnade till kring floden. Det blev omedelbart mycket vackert och nu kan man nog säga att bokskogen är utslagen. Här uppe blommar Magnolierna, alltså tre veckor efter de vid Bodensjön. Näktergalen blir allt vanligare och hela landskapet blir mycket inbjudande. Cyklingen är lika skön när den slingrar fram på bra vägar. Ibland på lågt trafikerade bilvägar och ibland på separata cykelvägar över fälten eller bredvid vägen. Mitt baknav börjar tyvärr krångla och frihjulet fungerar inte riktigt som det ska…. vi hoppas att det inte blir akut innan helgerna är över.

IMGP0130.JPG

Rent allmänt kan man nog säga att Leine Radweg inte kommer upp till samma klass som de andra Radwegs vi har provat. Skyltningen är ganska dålig och ibland tar den regionala cykelvägsskyltningen över. Det gäller att hänga med ordentligt på kartan och trots att vi gör det kör vi rejält fel vid ett par tillfällen. När vi äter lunch i byn Freden (sprrisomelett) märker vi att vi kommer längre än planerat idag och ber om tips av servitrisen var man kan bo i byn efter Alfeld, där vi först planerat ta nattkvarter. Hon till och med ringer och bokar rum till oss i byn Gronau. Vi kommer fram ganska tidigt till ett Gasthof i byn. Här firar man inte Valborg men förberedelserna var i full gång för festen dagen efter. Nere i byn övade byns blåsorkester på ålderdomshemmet och överallt i byn höll man på ställa iordning för festen.

IMGP0136.JPG

karta_celle.jpg

Kommentera