Från Obermuhl till Ottersheim

By | 2 maj, 2011

Måndag 2 Maj. 40 km på 2,45 timmar ger 14,20 km/tim snitthastighet, 23 grader!

20110502-070255.jpg
Det var en fullkomligt lyrisk cykeldag! Ofta kan man välja om man vill köra på den norra eller södra flodstranden och vår guidebok beskriver de olika alternativen utförligt. Vi valde att följa den norra stranden eftersom den verkade vara mindre trafikerad. Det var ett riktigt beslut för vi såg i stort sett inga andra människor och vägen slingrade sig fram längs med floden. Underlaget är perfekt jämn asfalt och det är nu liggcyklarna kommer bäst till sin rätt. Man bara glider fram helt utan ansträngning och har det underbara panoramat framför ögonen. Detta var en av de bästa cykeldagar vi någonsin haft och bättre än så här blir det inte!

20110502-065558.jpg

Så småningom tar cykelvägen slut vid ett klippstup och man får ta en cykelfärja antingen över till den andra stranden eller lite längre nedströms där den börjar igen. Efter några mil kommer ett vattenkraftverk och sedan öppnar landskapet upp sig i ett mjukt böljande jordbrukslandskap. Det är fortfarande mycket vackert men inte lika magiskt som tidigare.

Plötsligt dyker en hemmabygge upp i en liten vik. Någon har snickrat ihop en hus åt för sina äventyr på Donau. Vi har länge pratat om en flytande bastu i vår badsjö…. Kanske kan vi få inspiration av denna för att göra allvar av våra planer…

20110502-065931.jpg
Under de första kilometrarna sa Ulla att snart borde vi kanske se det första orkidéerna och hennes spådom besannades lite senare på dagen när Johannesnyklar dök upp vid vägkanten.

20110502-070107.jpg
Vi har blivit varnade för att sträckan före och efter Linz är ganska fula och stökiga så vi bestämmer oss för att göra en kort etapp idag och övernatta innan denna sträcka börjar, för att lite raskt kunna ta oss de 2-3 milen förbi den imorgon förmiddag med lite frenesi istället för att leta övernattning där. Vi kunde inte hitta några lovande ställen i vår guidebok och just nu känner vi inte riktigt för att ge oss in i Linz.

Kommentera