Träning och vårkänslor!

By | 14 april, 2011

När vi väl hade bestämt att det var Donau som gällde i år bestämde jag mig för att jag ska cykla på min liggcykel eftersom denna sträcka nog är närmast perfekt för det. När Ulla fick höra detta sa hon direkt att det ville hon nog också göra, trots att hon aldrig provat den förut. Anledningen till hennes beslut är att man har två ganska olika sätt att cykla på liggcykel och på mountainbike.  På en liggcykel sitter man skönt och glider njutningsfullt fram genom landskapet. Det är kämpigare att ta sig upp för ordentliga backar men man slipper ont i rumpa och händer som man får efter några timmars cykling på en mountainbike och som gör att man gärna vill komma fram fortare. Konsekvenserna av detta är att det är nog bäst att båda cyklar på samma sorts cyklar.

Så snart vi fått lite isfri väg ställde vi därför in liggcykeln för Ulla längd och gav oss ut för att träna. Det gick fortare än någon av oss kunnat tro för redan efter 30 minuter cyklade hon med entusiasm runt på egen hand. Samma kväll skrev jag till Arved Klutz i Tyskland som har konstruerat min liggcykel. Jag ville undersöka  om han eventuellt hade någon lämplig cykel till Ulla i lager. Till min glädje svarade han snabbt att han hade ett demo-exemplar som vi kunde få köpa kraftigt med en kraftig rabatt. Så nu står den och väntar på Ulla i hans verkstad utanför Hamburg… och vi kommer dit för att plocka upp den på lördag.

Under de senaste veckorna har så Ulla tränat på liggcykeln så snart hon har fått tillfälle och jag har kört på den emellanåt när den har varit ledig. Det gäller ju att få några mil i benen eftersom det delvis är andra muskler som används än på en vanlig cykel.

Våren kom snabbt i år och snart kunde vi cykla våra vanliga rundor. På grund av den snörika vintern har vi trots det inte hunnit cykla mer än hälften av vad som är lämpligt inför en långtur men vi hoppas lite naivt att alla våra skidturer ska kompensera lite. Som vanligt fick vi  massor med vårtecken innan avresan  söderöver. Tranor, starar, sädesärla, blåsippa, tibast, ja till och med några vitsippor i trädgården. Det är verkligen en magisk tid och vi hoppas att vi precis som några andra år, lyckas förlänga vår upplevelse av våren genom våra cykelturer. I morgon bär det iväg…

Kommentera