På väg…

By | 19 april, 2011

Idag åkte vi ner till Hoernerkirschen för att hämta Ulla cykel. På vägen såg vi bland annat en strålande vacker rödstjärt och en vanlig stork plus en svart stork! Ulla provade några olika sitsar innan hon bestämde sig. Dessutom fick min cykel en genomgång och framkransar, kedja och bakdrev byttes ut eftersom de var ganska slitna sedan föregående cykelturer. Vi hann tyvärr inte riktigt med alla justeringar vi hade hoppats på, så en del detaljer får vi fixa när vi har kommit ner till Donau. Ju mer man vet vad man vill ha desto svårare är det att få det precis så… ;o)
20110419-095820.jpg

Vi kom iväg vid tvåtiden och körde sedan på ner genom Tyskland. Vi femtiden började vi fundera på var vi ska övernatta och kom då ihåg det mysiga Landgasthof i Pfordt som vi besökte förra året och bestämde oss för att åka dit. Det visade det sig att det just varit nån stor rallytävling och det var i stort sätt fullbokat. Hur som helst fick vi ett trevligt rum och vår efterlängtade sparris och kraftbrue. Mmmmmmmm. ölen var inte så tokig heller… Ägarparet har ambitioner och bredvid den mysiga bierstuben finns nu en mera pretentiös salong för restauranggästerna. På hyllorna står kokböcker som tydligt meddelar var dom vill ta detta charmiga ställe. Maten är förstklassig och fortfarande billig… precis som ett riktigt pangställe ska vara… på väg upp men ännu inte upptäckt av flertalet! Ikväll är det totalt smockfullt av rallyförare och deras medhjälpare och vi bordet bredvid vid oss sitter två svenska par som har kommit ner för att cykla i detta fantastiska område. Vi pratar lite fram och tillbaka mellan rätterna och det slår mig egentligen först senare på kvällen att vi inte alls utbytt de normala fraserna om jobb och boende utan bara pratat om cykelturer….. befriande är bara förnamnet och stämmer så väl med våra tidigare erfarenheter. Man möter så många spännande människor på dessa moderna luffarresor.

20110419-054449.jpg
De har varit här ett några gånger förut och ska nu bo här under en vecka och göra dagsturer i de fantastiska omgivningarna här i Hessische Bergland. Det är en strålande ide och vi bestämmer oss på stående fot för att göra detsamma ett annat år. Morgonen efter när vi inspekterar varandras cyklar kan vi direkt se att de vet vad dom pysslar med, för de har förstklassiga cyklar. Vi utbyter epostadresser så att vi kan meddela erfarenheterna av våra respektive cykelturer när vi kommer hem.

Kommentera