Obermarchtal till Ulm

By | 22 april, 2011

Fredag 22 April. 55 km på 4 timmar ger 14 km/tim snitthastighet, 26 grader!

Vi har en liten gnagande oro att det ska börja bli svårt att hitta trevliga ställen att bo på nu när påskhelgen drar igång på allvar. Därför bestämde vi oss för att leta upp något ställe på lagom avstånd och ringa dit för att försäkra oss om att få natthärbärge. Staden Ulm ligger på lagom avstånd och Ulla lyckas boka ett rum på ett litet hotell.

Priset för gårdagens museibesök är att vi ska försöka cykla lite längre idag. Vädret är lika underbart som tidigare och nu har min rodnad på benen lagt sig så väl insmord med solkräm kan jag cykla barbent igen… Underbart!

20110422-104608.jpg
Här är landskapet betydligt flackare och vi har egentligen inga kraftiga höjder att ta oss över idag. Både syren och hägg blommar samtidigt här och vi hör den första näktergalen för i år! Vägen slingrar sig fram genom ett lågintensivt jordbrukslandskap avbrutet av dammområden och byar. Det är vackert men på ett inte lika omtumlande sätt som för ett par dagar sedan.

20110422-104713.jpg
Som vi har upplevt förut när man närmar sig en större stad på naturliga cykelvägar längs med kanaler och floder, så märker man inte mycket av staden förrän man är inne i kärnan. Vi såg kyrktornet från katedralen och visste att vårt hotell låg precis bakom. Eftersom kyrktornet på katedralen i Ulm räknas som världens högsta med sina 161,6 meter kan man ju ha ett sämre landmärke. Snabb dusch och sedan ut för att se lite mer av denna makalösa stad. Eftersom det är långfredag och folk till stor del är katoliker här drar stora processioner fram genom staden och på torget vid katedralen spelar man upp scener ur Bibeln.

20110422-104815.jpg
Medan solen går ner hittar vi en biergarten med utsikt över Donau för en sen middag.
”Det ska va gott att leva annars kan det kvitta….”

20110422-104913.jpg

One thought on “Obermarchtal till Ulm

  1. gudrun Lodin

    Glad Påsk/ Frohe Ostern! Wunscht Euch Bo, Max und Gudrun aus Sweden.
    Heute bleibt es eine grosse Fete mit mittag und musik da Wir stehen fuer den eigene musik, nur nicht Ihr beiden sind hier,traurig! Aber wir denken an Euch!

Kommentera