Från Ulm till Gundelfingen

By | 23 april, 2011

Lördag 23 April. 53 km på 3,43 timmar ger 14,20 km/tim snitthastighet, 26 grader!

Idag kändes det som en slags mellanetapp. Intrycket är att många cyklar hit till Ulm från Donaueshingen men att inte lika många fortsätter vidare. Anledningen till att vi känner så är att skyltningen försämras dramatiskt. En ny sorts skyltar markerar cykelvägen och de sitter betydligt sämre än tidigare. Två gånger kör vi helt fel och kanske 5-6 km i onödan…

20110423-085855.jpg
Dessutom är merparten av dagens cykelväg grusväg av skiftande kvalitet vilket tar betydligt mer på krafterna en den vanliga perfekta asfalten. Även detta förstärker intrycket av att inte så många cyklar denna sträcka vilket verkligen är synd för den är strålande vacker. Merparten går längs med Doanu genom bokskogar, luften är full av doften från Hägg och Beerlauch. Den senare doftar av vitlök och används mycket i soppor och såser här nere. Vi älskar smaken av den och när hela skogar genomsyras av doften får vi kraftiga flashbacks från tidigare resor.

20110423-085954.jpg
Folk vi möter berättar om att mycket vackert väntar oss längre fram och vi får också en del tips om vad vi ska undvika. Även idag har vi beställt boende i förväg. Ulla ringde från Ulm i morse till ett ställe vi spanat ut, eftersom vi blivit varnade att det kan vara svårt att hitta boende här under påsk-helgen. Det känns skönt att veta att det är fixat när benen börjar tröttna efter alla grusvägarna idag. Det börjar dra ihop sig till en genomgång och rengöring och smörjning av cyklarna. Grusvägarna sätter sina spår på kedja, växel och kransar. På kvällen får vi perfekt tillagad sparris… Mmmmmmmm.

20110423-090056.jpg
Om man tittar noga på bilden kan man se Donau bakom oss..

Kommentera