Nendingen till Neumuhle

By | 19 april, 2011

Tisdag19 April. 40 km på 3 timmar ger 13 km/Tim snitthastighet, 24 grader!

Tyvärr har vi bränt oss lite och det innebär att vi får cykla med långbyxor idag. Lite trist i det underbara vädret. Dagens cykeltur är en enda lång Aaaaaahhhh, det ena fantastiska sceneriet efter det andra dyker upp. Cykelvägen är helt alena under dagens etapp som går mellan den ena makalösa karstklippan efter den andra. Vi följer floden men eftersom det är ganska trångt mellan klipporna blir det en del klättrande.

20110419-094053.jpg
Vi träffar ett par där mannen är från England och kvinnan från Tyskland. De bor numera i Tyskland och åker just hit för att njuta av en av de bästa platserna det vet. De berättar att detta är den mest jungfruliga delen av hela Doanu-dalen eftersom det inte finns några bilvägar eller järnvägar här. Prakten är verkligen makalös här och vårfloran spirar med Helleborous, Gullpudra, alla sipporna och massor med Nunneört. över oss kretsar brun och röd glada tillsammans med svartkråka. överallt ser man hägrar och en och annan stork. Svanarna ligger redan på ägg.

20110419-094231.jpg
Till lunch har vi med oss lite äpplejuice och ett par bullar vi fixade på Gasthof Rose. Det är ganska glest med ställen men just när vi börjar bli sugna dyker det faktiskt upp ett ställe på en enslig gård där de har lite öl och mackor.

Hela denna dag har vi cyklat i de mest paradisiska omgivningar man kan tänka sig. Vi har ju cyklat en hel del i Tyskland och i Europa tidigare men detta är nog det mest magiska vi har upplevt så här långt. Men det är ju fortfarande långt kvar på årets cykeltur…….

Framåt kvällen får vi tips om ett trevligt ställe att övernatta på. Ulla ringer och de har plats, kan fixa middag och har internet… Jippie!!!!!! Vi ligger efter med blog-uppdateringarna eftersom vi har haft svårt att hitta ställen med internet så här långt. Hoppas det blir lättare länge fram…

20110419-094539.jpg
Om man tittar noga på bilden ovan kan man se Donau slingra fram mellan karstklipporna och högt uppe på en av dem kan man sikta en liten borg.

Kommentera