Donauwörth

By | 24 april, 2011

Söndag 24 April. 48,2 km på 3,06 timmar ger 15,40 km/tim snitthastighet, 24 grader!

För första gången på resan är det inte en klarblå himmel utan lite tunna skyar. Det pratas lite om att ett väderomslag är på gång men nuvarande förändring gör det bara skönare att cykla. Temperaturen är fortfarande en bra bit över 20 grader så det är kortärmad tröja och kortbyxor som gäller.

20110424-094820.jpg
Vi har mött några andra på liggcyklar men idag blir vi omcyklade av ett tyskt par i vår ålder på en Hase Pino. Vi hälsar glatt på varandra… även här i Tyskland är det inte så ofta man möter någon på liggcykel eller liknande. Det är en cykel jag har drömt om men när en långfärdsutrustad är prissatt till 5300 € blir det till att fortsätta drömma. Det är en sorts tandemcykel där personen i fören cyklar som på en liggcykel med den bakre personen har en mer traditionell sittställning. Resultatet är en cykel där men kan variera positionerna och dessutom en mycket snabb cykel eftersom det bara är två hjul och luftmotståndet blir som för en person.

20110424-094919.jpg
Vi har kört ganska långt och börjat misströsta om att hitta ett trevligt lunchställe när det plötsligt dyker upp en biergarten på en bondgård i en kurva. Framför oss i kön står paret från Hasen och det blir genast ett livligt samtal. Vi bestämmer oss för att äta lunch tillsammans och det blir ett spännande samtal om långturer, cyklar och livet i allmänhet och vikten av att ta tillvara den tid vi har. Vi utväxlar epostadresser och har nog alla att detta möte kommer att leda till mer i framtiden.

20110424-095018.jpg
Idag har vi försökt skynda på lite grann eftersom Ulla har bespetsat sig på ett alldeles särskilt museum i staden vi är på väg till. Det är Käthe-Kruse puppen museum som är mycket känt i Tyskland. Hon var den första som gjorde dockor som var som bebisar och som blev starten på alla normala dockor. Nu bor vi granne med detta museum här i Donauwörth och hinner checka in och ändå få en timme på museet innan stängningsdags så här på påskdagen.

20110424-095215.jpg
Donauwörth visar sig vara en mycket attraktiv liten stad och det är inte första gången som något som ser ut som en prick på kartan visar sig innehålla intressanta saker tillräckliga för en hel semester. Det kan vara lite frustrerande art bara hinna surfa på ytan och inte kunna lägga tillräckligt med tid på allt spännande vi möter.

20110424-095312.jpg

Kommentera