Donauwörth till Weichering

By | 25 april, 2011

Måndag 25 April. 56 km på 4,20 timmar ger 12,60 km/tim snitthastighet, 24 grader!

Idag skulle vi ta oss genom ett ganska backigt landskap, vilket ju inte är något som våra liggcyklar är särskilt bra på. Konsekvensen är att vi fick gå uppför ganska många backar vilket dels tar tid och dels stör rytmen. Landskapet påminner ganska mycket om Skåne och vi njöt av all de vackra vyerna i det backiga landskapet. Fantastiska dofter av syren och de första exemplaren av munkhätta (Arons stav) börjar synas i bokskogarna vi cyklar genom.

20110425-091210.jpg
Det är annandag påsk och många helgfirare är ute på cykelvägarna. Som vanligt är det många som blir intresserade av våra liggcyklar och dom är verkligen ett suveränt sätt att få igång ett samtal.

Vi närmar oss ju Ingolstadt och det börjar märkas att det finns en större stad i närheten. Egentligen tycker vi att det är bättre ju längre ut på landsbygden man är, det blir ofta trevligare och mer genuint på något sätt och dessutom rejält billigare. Däremot blir ju kulturen och de historiska landmärkena oftast fler och märkvärdigare i närheten av nutida centra. Här märks det på att det börjar dyka upp en hel del slott. De flesta står tomma och kan hyras för exempelvis bröllop men de utgör spektakulära besöksmål för folk i trakten eftersom de ofta ligger på de mest fantastiska platser.

20110425-091344.jpg
Framåt eftermiddagen börjar vi bli rejält trötta. Inte nog med att det har varit backigt idag det har även varit en hel del grusvägar och det suger också. Trots att vi bara kört cirka 55 km idag känns det som betydligt mer.

20110425-091507.jpg
Alla sorters ekipage är ute på cykelvägarna och njuter av det underbara vårvädret.

One thought on “Donauwörth till Weichering

  1. Anders och Leif

    Bengt,
    soliga hälsningar från akvariet!
    Det ser väldigt trevligt och rogivande ut.
    //Anders & Leif

Kommentera