Cykeltur 2011, An der schönen blauen Donau

By | 6 april, 2011

Tiden flyger iväg… Ett år har redan gått sedan den förra cykelturen och det är hög tid att börja planera 2011 års cykeltur. I år har vi haft ovanligt svårt för att bestämma oss eftersom vi har haft tre ovanligt bra alternativ att välja mellan. Södra England, Franska Atlantkusten och så då Donau har vi tvekat mellan. Efter mycket funderande fram och tillbaka fastnade vi slutligen för det sistnämnda. Vi har mycket goda erfarenheter av att följa de Tyska cykelvägarna och kanske speciellt de som går längs med floder och kanaler. Där går cykelvägarna ofta helt avskilt från bilvägarna och eftersom de följer vattnet är dom ofta relativt flacka med närmast total avsaknad av kraftiga backar. Perfekt för en njutningsfull cykling på liggcykel! På bilderna nedan kan man se höjdkurvorna… eller rättare sagt avsaknaden av höjdkurvor.

20110406-070338.jpg

Dessutom har vi flera gånger läst att Donau Radweg ska vara en av Europas allra bästa cykelvägar. Man ska kunna följa floden hela vägen genom ett till stora delar magnifikt landskap från Donaus källflöden i Swartzwald i sydvästra Tyskland ända ner till Svarta havet. Vi har bestämt oss för att cykla den första delen och startar i Donaueshingen för att nå fram till Wien cirka fyra veckor och 110 mil senare. Resten av sträckan får vi spara till ett annat år ;o)

20110406-070543.jpg

På kartan ovan ser man en överblick över var denna sträcka ligger och nedan är en detaljkarta.
20110406-070626.jpg

Kommentera