Schlitz, tisdag 27:e april

By | 27 april, 2010

Gårdagen var transportdag och då körde vi upp till en favorit i repris, Schlitz. Denna lilla medeltidsstad ligger några mil norr om Fulda längs med Fulda radweg och är bara alldeles underbar. Vi gick en liten rundtur för att visa Maja och åkte upp i tornet där man har en blick ovanifrån på den mysiga lilla stadskärnan med rundmuren och allt. Svenskar står i särskilt hög kurs här och efter femte besöket blir man hedersmedborgare i staden… Ulla och jag börjar närma oss nu!

Från tornet

Vi diskuterade cykelturer med vår värd och han gav oss en del värdefulla tips inför morgondagen.

I tornet

Idag gjorde vi en alldeles fantastisk cykeltur idag. Från Schlitz gick färden mot thermalbadorten Bad Salzschlirf och sedan ut mot Fulda över kullarna till Fulda Radweg tillbaka till Schlitz.

Som tur var hittade vi en öppen liten bokaffär och kunde fixa en bar cykelkarta inför morgondagens cykeltur.

Här finns så extremt mycket att upptäcka och det känns precis som så många andra ställen att man borde komma tillbaka och vara åtminstone en månad för att skumma ytan till allt det fina.

På vägen upptäckte Maja plötsligt ett alldeles fantastiskt nattfly.

Mot slutet av rundturen kom vi till Pfordt där vi gjorde en liten paus. Vi kollade på menyn på Landgausthaus Porta och såg att de hade både Kraftbrühe opch sparris, så vi bestämde oss för att komma tillbaka på kvällen. I byn var det snart dags för den stora begivenheten… OK ingen cittra men bra nära en modern tysk variant av Göingeflickorna…. hold your nationalistic horses..

Ulla och Maja gick på en liten shoppingrunda medan jag jag skriver detta och sedan åker vi tillbaka till vårt nya ställe för middag. MMmmm… perfekt soppa och sparris… ägaren ger oss 4 snapsglas från det lokala destilleriet och vi kollar på fotboll tillsammans. Bayern München möter Lyon i champions league.. vilket är en stor händelse här. Jag visste att Franz Beckenbauer är president i det Tyska laget och Slatan Ibrahimovich spelar ju i Barcelona som är ett av de andra lagen i kvartetten som är kvar. Som alltid förbrödrar saker som dessa och vi har en kul stund framför TV:n….

Detta är den typ av ställen vi gillar allra mest… genuint enkelt, mänskligt men med höga ambitioner och god smak. Hit kommer vi tillbaka!!!

Kommentera