Äntligen cykelrengöring

By | 30 april, 2011

Fredag 29 April. 44 km på 3,35 timmar ger 12,30 km/tim snitthastighet, 23 grader!

Straubing var en total överraskning för oss. Denna lilla stad är nog inte mycket större än Vimmerby men har ett torg som ser ut som i en storstad. Det visade sig att det Gasthof vi bokade på lunchen låg just vi detta torg och det var nog tur för annars fanns inte så mycket annat. Helt charmerande…

20110429-103105.jpg
Idag kom vi äntligen loss med att göra rent cyklarna. De har gått 50 mil nu och ganska många av dem på grusväg så drivlinan är ganska ingrodd. Inte nog med att det sliter på kedja och kransar det är också betydligt jobbigare att cykla…. och så låter det illa… ;o)

20110429-104941.jpg
Vi fick låna biltvätten på en mack och spolade av med högtryck och ”bug removal”. Tjejen på macken tyckte nog vi var intressanta så vi fick en hink med rengöringsmedel också. Sedan oljade vi in lämpliga delar och gissa om det kändes skönt att trampa på nyfixade cyklar. Det är märkligt att folk inte fattar hur lite det krävs för att cykling ska vara en njutning istället för en plåga.

På väg ut ur Straubing stötte vi så på en av dessa gigantiska tyska cykelaffärer. Bilden nedan visar bara en mindre del men jag tror inte att det någonstans i Sverige finns en så välsorterad affär som denna även om man jämför Stockholm och Straubing. Kanske säger det något om folkkynne och intresse för cykling.

20110430-061925.jpg
Dagen i övrigt var en transportsträcka till Deggendorf där vi planerar att ta båten till gränsstaden Passau. Vi har fått reda på att det är en orgelkonsert i Domen och den vill vi gärna höra efter som orgeln där är en av de häftigare med 5 manualer plus fotmanual. I den broschyr vi har läst påstås det vara världens största kyrkoorgel med 233 register. Akustiken i domen beskrivs som fantastisk så det är verkligen något vi ser fram emot. Många kända orgelkonserter är inspelade just här.

Tyvärr rätt kraftig motvind under hela dagen vilket gjorde att de 44 kilometrarna blev ganska sega. Det kändes också som om cykelvägen just här är ganska ointressant jämfört med vad vi har sett tidigare och hur den kommer att bli längre fram. Nu har vi 12 dagars cykling i benen och det ska bli skönt med en relativ vilodag i morgon med båtresa till Passau.

20110430-062034.jpg
Idag var det vårfest i Deggendorf och flickor i dirndl och pojkar i lederhozen syntes överallt. Under vår kvällsmat satt fyra unga bayrare vid bordet bredvid vårt och spelade kort och drack öl. Jag är ganska kluven till det här med traditioner och konventioner men faktum är att många verkar trygga i sin hemvist och man ser ingen aggressivitet eller överdriven fylla som är så vanligt hemma hos oss.

20110430-062133.jpg

Kommentera