Venedig, tisdag 20:e april

By | 22 april, 2010

Venedig har länge varit en dröm för Ulla. Nu bodde vi strax söder om bukten så det var läge för ett besök. Vår värdinna tipsade oss att parkera i Mestre och ta tåget in. Att parkera en heldag inne i Vendig kan kosta upp mot 150€ medan vi i Mestre klarade oss med 8 € för parkering och 2*4*1=8 € för tågen…

Canale Grande

Även om vi är i mitten av april är Vendig en ganska stimmig plats och delvis oerhört turistisk, så det gäller att veta vad man vill göra och planera sin tid där. Annars är det lätt att tappa humör och tycka att allt är pest och pina.. Vi hade bestämt oss för en bestämd runda på cirka 3 km att promenera, besöka två katedraler, äta lunch på någon uteservering och slutligen åka båtbuss tillbaka till stationen för tåget tillbaka till Mestre. Ullas planering fungerade perfekt!

Titzian

Först skulle Titzians världsberömda altarmålning avnjutas i katedralen. Makalöst att äntligen få se den i verkligheten och vi lyckades bränna av något foto i smyg trots att det är förbjudet.

Sedan slingrade vi oss ner genom stan mot Markus-platsen. Det är ju egentligen bara ett ganska litet och smallt område som är totlat turistdominerat. Går man bara en liten bit bredvid det ser man snart människor som lever ett något så när normalt liv.

Markuskatedralen är ju berömd för sina fantastiska guldmosaiker som hela taket är täckt av.

Sedan tog vi en av ”bussarna” från Markusplatsen tillbaka till stationen. Vi var tillbaka hos vår värdinna mitt i Po-deltat som dagen till ära fixade stekt ål till oss. Lite annorlunda sätt än vårt att laga till den på med panering och i stekpanna

Kommentera