Po-deltats Venedig och Purpurhägrar, Måndag 19:e april

By | 19 april, 2010

Idag gav vi oss ut på en cykeltur i närområdet kring den by vi bor i. Marozzo är namnet på vår by och den ligger mitt i den mest flacka delen. Vi cyklade längs med kanaler för att komma till ett av de mest kända klostren här, Abbayo de Pomposa från 500-talet.

överallt längs de underbara cykelvägarna dök det upp intressanta saker att titta på som ett antal styltlöpare i en damm.

Eller en purpurhäger som stod i ett dike och som vi smög ganska länge på utan att få en riktig pangbild. De är ju absolut svårast av hägerarterna att komma när inpå. Vi åt en lunchpizza i grannbyn Codigoro innan vi tog oss ner till det lokala Venedig, med massor av kanaler… fast i miniformat.

På kvällen serverades vi åter lokal mat i form av sauterade blåmusslor och friterad fisk akompagnerad av bakpotatis och färsk sparris och det lokala vinet. Behöver jag säga mer?

Vi tycker verkligen om att nästa allt är lokalt producerat. De gör till och med yoghurten själv…

Kommentera