Regn… ändrade planer, tisdag 13:e april

By | 14 april, 2010

Idag hade vi tänkt cykla ner till havet… kanske ta ett dopp och utforska grottorna där. Men… utsikten av dagsregn fick oss att ändra våra planer. Vi tog oss istället upp på berget och styrde kosan mot Forrestra Umbra. Detta är en mycket känd skog uppe på 800-1000 meter och med ett helt unikt växtliv.

Forresta Umbra

Tyvärr regnade det hela dagen så vi kunde inte genomföra de långa vandringar vi hade planerat. Vi tittade på besökscentrat som gav flashbacks från Malmö museum på 60-talet med massor av dåligt uppstoppade djur. Enda sättet att komma hit är ett antal mil på rätt usla serpentinvägar upp för klippstupen så vi vi är lite osäkra på hur många besökare utöver de sanna entusiasterna de egentligen har.

Blomsteräng uppe på breget

Väl tillbaka nere i byn handlade vi mat inför kvällen. Inom 200 meter från vårt hus finns tre olika livsmedelsaffärer. Dom är lika små som vårt vardagsrum och ser ut på samma sätt som affärerna gör i Kroatien. Ganska tomma hyllor och lite varor att välja på. Det blir att köpa det som för tillfället finns.

Några hundra meter längre bort finns ett par SuperMercado och de är på kanske 50 kvadratmeter och har aningen större sortiment. Fortfarande är det så att du måste handla i flera affärer. Den ena har apelsinjuice, den andra har bra toapapper, den tredje har färska tomater och den fjärde har den kaffesort vi har fastnat för. Det är inte riktigt vad man förväntar sig av Italien år 2010. Men det är attans så trevligt och alla människor är så enormt tillmötesgående och vänliga.

På kvällen samlas alla på huvudgatan för ett litet kvällssnack

Kommentera