Po-deltat… 18:e april

By | 18 april, 2010

I går gjorde vi den långa resan upp från Monte Gargano upp till Po-deltat. Vi har hittat ett litet lantsortshotell några mil norr om Ravenna mellan Codigoro och Comacchio… helpension med hemgjord Tortelinisoppa idag som Primi platti och lokala korvar med mos och sallad som Secundi. Vi gillade alla soppan bättre även om de svarta starka korvarna var lite spännande. Hur som helst är det underbart att smaka hemgjord Tortellini. I morgon ska de åka till fiskmarknaden så det vankas musslor och grillad fisk… ryktet går även om sparris… suck.

Lite trötta efter den långa resan letade vi fågellokaler idag. Jag har ju varit i kontakt med italienska fågelskådare för att få platser med gömslen, men utan någon större framgång. Nu plockar vår värd fram kartor som visar oss platser med ett antal gömslen så vi beslutar att åka till en av dem. Den heter Valle Bertuzzi och ligger nära byn Volano och där finns 4 gömslen och ett system av gångvägar mellan dem.

Tyvärr har några gått där före oss och skrämt bort de flesta fåglarna men vi får ändå en härlig stund med större smaragdödla och lite vadare.

Sedan tar vi oss inåt landet mot alla våtmarker som finns precis överallt. Rätt vad det är så dyker det upp sumpbävrar i ett dike. Vårt värfolk har berättat vilka problem de ställer till med genom att underminera flodbanker och kanaler tills de ger vika. De kallar dem Nutria precis som i Frankrike. Vi tycker bara de är fantastiskt underbara varelser…

Ulla och jag har ju sett dem både i i Frankrike och Spanien men för Maja och Disa är det en ny bekantskap och de blir totalt fascinerade av dem och hur orädda de är. Maken till gulliga djur får man leta länge efter… lägg märke till de oranga tänderna.. den enda anledningen till att Disa inte försökte klappa de orädda djuren.

Kommentera