I det lugnaste vattnen… fredag 9:e april

By | 9 april, 2010

Vi far ju runt som skottspolar och letar efter blommor, fåglar, arkeologiska platser och andra spännande ställen. Men idag när vi satt och åt frukost upptäckte vi en raritet från frukostbordet…

Det visade sig att det i trädet närmast oss satt en italiensk sparv, en art vi aldrig sett förut. Just här i detta område av Italien finns inte den spanska sparven och den vanliga gråsparven ser ganska annorlunda ut. Denna har brunt huvud som en pilfink men en tydlig svart bröstfläck och den saknar kindfläcken som pilfinken har. Enligt den senaste upplagan av Fågelguiden betraktas den italienska sparven som en egen art.

På dagens cykeltur letade vi efter en arkeologisk utgrävningsplats utan större framgång. Istället fick vi makalöst fin cykling som vanligt. En liten kort sträcka var på en gammal romersk stenlagd väg.

Framåt kvällen kom vi ner till den fashionabla badorten Santo Caesaro del tempere för att inhandla nya kaffekoppar och ta några bilder av den spännande arkitektoniska mixen där….. fantastisk plats! Vi har bestämt att detta område kommer vi tillbaka till. Här finna så enormt mycket att utforska och det är helt perfekt för den form vi gillar.

Kommentera