Framme i monte Gargano, söndag 11:e april

By | 11 april, 2010

Vårt värdfolk Gianrinaldo och Cassilde d’Alba ställde till med en fantastisk middag någon dag innan vi åkte. Förutom oss var de italienskalärarinnorna från Tyskland, Maren och Susanne där och Gianrinalodos bäste vän. Tyvärr kan värdfolket bara Italienska men vännen och de tyska kvinnorna hjälpte oss hela tiden så smatalet flöt på bra ändå. Vi vill mycket gärna komma tillbaka hit men har insett att vi måste kunna lite mer italienska då… det blir till att plugga för det är en fantastisk plats på planeten.

Nu har vi landat i vår by Mattinata i Monte Gargano. Om någon dag ska jag visa det fantastiska ställe vi bor på men nu några bilder från världsarvet Alberobello med de berömda Trullihusen vi besökte på vägen hit.

överallt i landskapet ser man dem men det finns egentligen ingen riktigt bra förklaring till varför de fått sånt genomslag här. Man säger att de kan ha sitt ursprung från de runda romerska gravar som användes i antiken. På bilden ovan ser ni en ladugård som använts för djurhålling ganska nyligen och nedan en bild från själva Alberobello, den stad som framför allt förknippas med Trullihusen. Ganska turistiskt där och man kan egentligen hitta dem var som helst i det omkringliggande landskapet. Vi åt ju vår matsäck vid en närmast ruinmässig ödegård bara en liten bit utanför staden.

Nu har vi inrättat oss i vår fantastiska by Mattinata. Här ska vi bo under den kommande veckan och göra orkidéevandringar och cykelturer i det omgivande landskapet. Vi är överväldigade av vad vi har sett så här långt med en underbart genuin by som klättrar upp på de omgivande bergssidorna. De azurblå adriatiska havet nedanför och europas bästa orkidéängar hela vägen upp till foresta Umbra 1000 meter över havet. Detta är det enda boende vi bokat hemifrån… och vilken pärla vi har hittat. Lite bilder från det nästa gång….

Kommentera