Avresan, lördag 3:e april

By | 3 april, 2010

Äntligen dags för avresa… jag kämpade in i det sista med att bli klar med en del som måste hinnas med på jobbet. Först vid 14-tiden var jag klar och vi kunde börja packa in i bilen. Ulla rotade lite i löve i blåsippsbacken och lyckades hitta de första nästan utslagna knopparna trots den hårda vintern i år.

Efter en trevlig kväll övernattade vi hos min mor i Limhamn. Kvällsposten var på plats och gjorde ett reportage.
På morgonen lastade vi om cyklarna innan vi körde ner mot Hamburg och Autozug. Detta är verkligen en makalös manick!

Tåget avgick från Altona station i Hamburg vid 18.30 och vi kom fram till Verona vid 12-tiden dagen efter. Vi fick en god middag i restaurangvagnen och sov sedan oväntat gott. Vid 12 är det lunchtid i Verona så vi fick vackert vänta på att att personalen där behagade köra bort bilvagnarna för avlastningen…

Sedan gav vi oss av söderut mot Apulien. När tröttheten började sätta in hade vi nått i höjd med Ancona och vi började leta efter bra övernattning. Vi har skaffat oss en del erfarenhet genom åren vad det är man ska leta efter…. så vi hittade den perfekta lilla fiskarbyn lite söder om turistgettona. Vår by heter Numena och ligger en liten bit söder om Sirolo. Här finns det fortfarande en hel dels yrkesfiskare som förser byns makalösa restauranger med färsk fisk och och skaldjur. Mums… Vi hittade ett riktigt paradise.. igen!

Vi har lärt oss att genuin miljö kombinerad med småskalighet är det vi trivs bäst med…. här är fiskebodarna i förgrunden och ett hotell i bakgrunden. Prego!

Kommentera