Träning

By | 29 mars, 2010

Det händer ganska ofta att folk frågar oss hur mycket man måste ha tränat för att klara av cykelturerna. Vi brukar svara att man ska nog ha 50 mil i benen ganska kort innan avresan. Nu är det ju inte alldeles nödvändigt men det gör att de första dagarna blir lite mer njutbara medan man åter rider in sadeln mm.

Vi har också lärt oss att det är lätt att ta i för mycket de första dagarna så att man överbelastar muskel och senfästen mm. I år är det kris för vår del! Vi har mindre än 5 mil i benen eftersom vi har haft en ovanligt snörik vinter och det är egentligen först den senaste veckan som det har varit cykelbart även på småvägarna. Vi lär få börja med mycket försiktiga cykeldoser.

Istället har det varit skidåkning som har gällt för vår del och vi hoppas att det ska ha fungerat like bra. Det var många år sedan vi åkte så här mycket och under de första månaderna på året har vi åkt skidor cirka 25 gånger. Även om det inte har varit så långa sträckor har det varit ganska regelbundet och vi har förhoppningsvis vidmakthållit konditionen. När vi äntligen kom iväg på den första cykelturen i helgen kändes det rätt bra om man undantar den där sadelinridningen….. Träningsvärk fick vi i alla fall inte.

Kommentera