Sista dagen i El Rocio, måndag 30:e mars

By | 1 april, 2009

Så var vi framme vid den sista dagen här i Andalusien. Vi har trivts fantastiskt  bra i byn El Rocio och på vårt hotell men nu börjar det bli läge för att utforska nya trakter.

30-001

Natthägrar

I dag gjorde vi en runda kring ett par tidigare lokaler som vi gärna ville komma tillbaka till plus ett besök på en ny plats, Dehesa de Abajo. Den senare blev en liten besvikelse rent fågelmässigt även om en dvärgörn visade sig  för oss under hela besöket. Vi fick däremot en härlig cykelrunda i omgivningarna och utforskade en hel del av de lokala skogsvägarna.

30-003

Tryffel-letare

Det mest intressanta var att vi stötte på en äldre man som gick och stötte med en vass käpp i marken. Han berättade att han letade tryffel och han påstod att det var vit tryffel till och med. Han visade vilken växt de trivs tillsammans med och så plockade han fram dagens fynd. En hel bärkasse med säkert 10 kg potatisstora tryfflar… värda en mindre förmögenhet.

Vit tryffel?

Vit tryffel?

Vi åt vår medhavda picknick med utsikt över ett stort antal storkbon medan glador och dvärgörnar svävade runt omkring oss klapprade storkarna överallt i trädkronorna. Ganska fantastiskt!

30-002

Picknick vid stork-koloni

På kvällen åt vi den sista goda middagen på hotellets restaurangen med en makalös utsikt över våtmarkerna precis utanför. Hit vill vi komma tillbaka!

30-005

Kommentera