Från Andalusien till Extremadura, onsdag den 1:a april

By | 2 april, 2009

Vi körde upp från El Rocio, norrut mot området Extremadura. Det var motorväg praktiskt hela vägen så det gick snabbt och smidigt hela vägen fram till Trujillo där v planerat övernatta. Vi fick rum på Paradoren i staden för ett kraftigt rabatterat pris, det verkar som det finns ett särskilt ”mitt i veckan-pris” medan många Spanjorer tycker det är trevligt att fira helgerna på något särskilt ställe. Paradorerna kan kosta 3-4 gånger mer en lördagsnatt mot en tisdagsnatt.

Det var ett gammal kloster som vara omgjort till lyxhotell. Mycket smakfullt och snyggt men aningen stelt och anspråksfullt för att passa oss. Frukosten åts i det gamla kapellet och det kan man ju tycka nästan är en hädelse men det verkade OK för de andra gästerna…. alla från Spanien.

1-004

Torget i Trujillo

Skälen till att vi valt att övernatta i just Trujillo är två. Dels påstår man sig ha Spaniens vackraste torg och dels ligger Belenslätterna precis utanför. Jorå det var ett fint torg, tjusig kyrka och god mat på torget….  men Belenslätterna drog hårt. En av anledningarna till att vi valde att cykla i Spanien i år är de goda möjligheterna till att få se den fantastiska fågeln stortrapp, just belenslätterna är en av de säkraste platserna för detta. Dessutom finns det möjlighet för en del andra rariteter.

Fransk vild lavendel

Fransk vild lavendel

Under dagen såg vi 5 stortrappar varav en på nära håll men vi fick dessutom närträff på skatgök och svartvingad glada. Alla dessa tre var arter vi länge velat få se och nu blev det på samma dag.

Skatgök

Skatgök

Framåt kvällen tog vi oss upp till den lilla byn Torrejon El Rubio, som är en klassisk utgångspunkt för utforskandet av det magnifika bergsområdet Monfrague. Vi hade via internet spanat ut ett ställe att bo på som är en av de sista utposterna innan den riktiga vildmarken börjar. De hade som väl var rum, gav oss ett särskilt ”mitt i veckan-pris” som dessutom skulle gälla över hela helgen eftersom vi bestämde oss för att stanna lite längre. Ulla lyckades förhandla fram det näst bästa rummet och vi har från vår balkong en magnifik utsikt över Monfrague.

Stortrapp

Stortrapp

2 thoughts on “Från Andalusien till Extremadura, onsdag den 1:a april

 1. Roland Alder

  Hello Bengt and Ulla,

  We are already back home in Switzerland after a further two days at de Costa del Luz and one night in Ronda, and we did see the Crested Coot!

  Your website is very well done indeed and the bird shots are stunning. A pity it’s only in Swedish.

  Enjoy your remaining weeks in beautiful Spain and have a safe journey home.

  Cheers,
  Roland and Jackie

 2. falke Post author

  Hi Roland and Jackie!
  =====================
  How nice to hear from you here… ;o)
  I will write you an email as soon as we have a decent internet connection. It was so nice meeting you down in Coto Donana and we are so please that you did find the crested coot. Did you get any good photos, Roland? I would love to see them….

  Cheers!

Kommentera