Sista cykelrundan, onsdag 15:e april

By | 15 april, 2009
Råttan på cykelbron över Weser

Råttan på cykelbron över Weser

Hameln är verkligen en charmig liten stad och omgivningarna i Weser bergland är helt bedårande vackra. Små mysiga byar i ett lagom kuperat landskap, med skogspartier och odlingslandskap i en lagom blandning. Den perfekta centralpunkten är söta lilla Hamlen som vi bara har upplevt utanför högsäsong och vi misstänker att att dragningskraften kan vara lite för stor i juli/augusti för att passa oss.

Husfasad i centrala Hameln

Husfasad i centrala Hameln

Idag följde vi Weser Radweg norrut. Det var en helt underbar cykling i ett vårvackert landskap. Stundtals var termometern uppe och studsade på 28 grader. Fram till lunch körde vi på den östra sidan tills vi hittade en liten lagom lunchby. sedan köre vi över på västra sidan och följde små cykelvägar tillbaka till Hameln. Många av dessa byar är mycket attraktiva, delvis på grund av vädret just nu, men här kan jag faktiskt tänka mig att bo.

Liten husdetalj

Liten husdetalj

På sen eftermiddag kommer vi tillbaka till vårt mysiga lilla hotell. Vi har bott här förut, 9 personliga och oerhört mysiga rum och en jättefin frukost gör ingen rik. Det är nya ägare sedan sist men det gör ingenting egentligen. Visst lite av detljkänslan kanske har tappats bort men det är fortfarande ett mycket prisvärt och personligt hotell.

Massor av cykelvägar att välja på

Massor av cykelvägar att välja på

På kvällen äter vi sparris för tredje kvällen i rad. Lite perfekt kokta varje gång och med lite lufttorkad skinka till I tyskland heter den ju Rohschinken medan spanjorena kallar den Serano och italienarna Parma och fransmännen den för Bayonne. Ungefär samma sak men den tyska varianten är inte lika hård och salt och kanske lite bättre för magen. För min mage är den helt perfekt tillsammans med färsk vit sparris!!!

Mmmm

Mmmm

Kommentera