Brazo del Este, torsdag 26 mars

By | 28 mars, 2009

I dag tog vi oss över på östra sidan om floden och letade upp ett biflöde som vi fått tips om. Det var ordentligt gropiga grusvägar som gjorde det rejält svårt att ta sig fram. Med jämna mellanrum meandrade biflödet fram på båda sidor om den upphöjda vall vi färdades på och då blev fågellivet med ens superintressant.

Purpurhöna

Purpurhöna

Kohäger

Kohäger

Vi hade hoppats på att få se framför allt purpurhöna och vi blev rikligt belönade med mer än 30 individer. Dessutom fick vi närkontakt med 4 stycken rallhägrar som vi kunde specialstudera på bara 5 meters håll. Först såg vi dem dem överehuvud taget inte… de smälte helt samman med vassen men när de kände sig trygga med oss gav de sig ut på jakt efter sjungande grodor och annat mums. Helt fantastiskt!

Bronsibis

Bronsibis

Det känns som vi har hittat en av de få kvarvarande oaserna och vi vill till varje pris försöka stanna här istället för att hasta vidare. Vi har så många tips på spännande platser att se….   ;o)

Rallhäger

Rallhäger

Hotell Toruno i El Rocio

Hotell Toruno i El Rocio

Kommentera