Achebuche och El Rocina, onsdag 25 mars

By | 27 mars, 2009

Idag cyklade vi runt bland några av informationsplatserna i Coto Donana. Först ner till Achebuche och sedan upp till La Rocina.

24-001-2

På båda platserna fanns  det massor med gömslen. Tyvärr har det regnat ovanligt lite så det är ganska lite vatten i våtmarkerna vilket påverkar fågellivet ordentligt. Det känns häftigt för mig att få cykla igen. Tre månader har gått sedan min senaste operation i vänstra axeln och det är fantastiskt skönt att få sträcka ut igen. Lite otränad är jag allt efter operation och efterföljande snö i Småland… men det känns som det kommer att gå snabbt att väcka de gamla andarna till liv igen.

Blåskata

Blåskata

Konsekvensen blev att vi inte såg så mycket våtmarksfåglar men vi fick ändå närkontakt med en av våra drömarter…. Blåskata… som fanns i hundratals nere i Achebuche. Den är verkligen enormt vacker…..

24-004

Svarthakad buskskvätta

Svarthakad buskskvätta

Vi bor i rena paradiset i El Rocio, med våtmarken precis utanför fönstret. Vi hör både grodor och paddor och fåglar när vi släckt för kvällen och känner oss otroligt privilegierade  som får möjlighet att vara här just nu. Här är nästan inga andra turister och övriga besökare är i huvudsak från Spanien.

24-001-3

Kommentera