Framme i Coto Donana, tisdag 24 mars

By | 24 mars, 2009

Vi körde ner till Hamburg och lastade cyklar, bil och oss själva på biltåget i station Altona. Nästan ett dygn senare är vi framme i Narbonne i södra Frankrike, bara 10-15 mil från gränsen till Spanien. Trots att vi tankat bilen full i Hamburg indikerar den att tanken är totalt tom… Under en orolig stund spekulerar i allt från bensintjuvar till hål i tanken men när motorn och tanken fått lugnan ner sig en stund efter avlastningen från biltåget, visa sig allt vara precis som det ska… och jag drar ett djupt andetag av lättnad.

Omlastning av cyklar

Omlastning av cyklar

Cyklar och bil på Autozug

Cyklar och bil på Autozug

Vi lastar om cyklarna till taket igen och ger oss iväg. GPS:en tar oss via Barcelona och Valencia innan vi svänger av inåt landet. Vi börjar leta nattkvarter och hittar den mysiga medeltidsstaden Requena. För oss är den helt okänd men visar sig innehålla en fantastisk gammal stadsdel där vi äter middag och beundrar de kulturhistoriska skatterna i form av torg, byggnader och kyrkor. Helt makalöst.

Kulturhistoria i trånga gränder

Kulturhistoria i trånga gränder

På morgonen kör vi vidare ner mot Andalusien och kusten. Vi kommer fram till vårt mål El Rocio vid 6-tiden på kvällen efter att ha sett bland annat  blåskata och tofslärka under dagen… wow. Staden är bland annat berömd för att ha varit inspelningsplats för Clint Eastwoods spagettiwesternfilmer. Men för oss är den framför allt känd som den naturliga utgångspunkten för utforskandet av Coto Donana. Här ligger det legendariska fågelskådarhotellet Toruno där vi har bokat i våra första nätter här nere. Det är precis lika fantastiskt som vi har drömt om och under en liten stund innan det blir för dunkelt hinner vi observera bland annat…. bronsibis, skedstork, styltlöpare, kohäger, rödvingad vadarsvala, skedand, pungmes och mycket annat. Vi har kommit till det eldorado vi hoppats på.

Frame i El Rocio

Frame i El Rocio

Kommentera