Träff med reumatikerföreningen i örebro, lördagen den 3:e maj

By | 3 maj, 2008

örebro, 10 km, uppehåll men ostadigt, 18 grader varmt


Hjälmaren

Idag var det vilodag och vi cyklade inte någon längre sträcka alls. Tack vare Ragna och Catarina i örebro reumatikerförening har vi fått möjlighet att träffa ett antal medlemmar i föreningen. Vid 11-tiden möttes vi i deras trevliga lokaler. Det var mycket centralt så det var bara ett par minuters cykeltur för att komma dit. Först fikade vi och Ulla och jag berättade lite om varför vi var ute på en 125-milatur genom Sverige. Det ena leder till det andra och snart övergår föredraget till ett mycket trevligt samtal där vi pratar om allt från cyklar, läkare, diagnoser och mediciner. Ragna och andra från föreningen berättar om de spännande projekt de har på gång, bland annat kring rehabilitering och motion där det till och med finns planer på ett eget gym. Alldeles strålande bra eftersom alldeles för få får möjlighet genom landstingets försorg här.


Cykelinspektion

Efter ett par timmar är det dags för en obligatorisk cykelinspektion och sedan packar vi ihop matsäcken och ger oss iväg på en gemensam cykelpicnik. Färden går mot Hjälmaren där man har anlagt fantastiska promenadstråk, grillplatser längs med ån och en jättefin restaurang. På kort tid har detta blivet en viktig del av örebroarna fritid och idag är det provåkning av kajaker som gäller. Ja, och så vår korvgrillning då! Vi har några suveränt trevliga timmar här ute i dessa sköna trakter innan det är dags att åka in till staden igen.


Korvgrillning

Jag får låna föreningens lokaler på eftermiddagen och tack vare internetanslutningen där jag får möjlighet att komma i kapp med uppdateringen av våra webbsidor.

Stort tack för en jättetrevlig dag till alla er i örebro, kanske ses vi i höst igen!

Kommentera