Närkeslätten, fredag den 2:e maj

By | 2 maj, 2008

Vretstorp – örebro, 44,7 km, 3 tim 7 min, 14,30 km/tim, 204 höjdmeter, uppehåll men ostadigt, 18 grader varmt


Nu blommar körsbärsträden

På vädret hade de sagt att de skulle kunna bli ösregn med uppemot 30 mm nederbörd… det är mycket! Vi var beredda på det värsta men turen var med oss. Ovanför oss hade vi under hela dagen en rund ring med blå himmel och sol och runt omkring mörka regntyngda moln. Den blå ringen följde oss under hela dagen och vi fick aldrig en droppe på oss medan det regnade tungt på många andra ställen i omgivningarna.

Det ska bi skönt med en vilodag i örebro, mina ben är rätt slitna och mjölksyran kommer fort i de värsta uppförsbackarna. Jag vet sedan tidigare år att en dags vila gör att de snabbt blir starkare än tidigare. Tack och lov har Björn och jag kunnat bytas av en del, så att han har fått vila rumpan medan jag har vilat benen. Det är faktiskt ganska olika delar av låren som är inblandade på en liggcykel i förhållande till en mountainbike. Många tror att det är svårt att cykla på en liggcykel men Björn lärde sig på 5 minuter!


Riseberga klosterruin

Idag följde vi Sverigeleden i början men den går aldrig in till örebro utan håller sig ett par mil väster om staden. Så strax efter Riseberga kloster svängde vi av från leden och styrde mera österut. Vid klosterruinen förstod jag också varför vi inte längre har så många aktiva kloster i Sverige medan det ju finns en hel del kvar i södra Europa. Läs skylten så blir det uppenbart! Ouppvärmda kloster i Sverige…. inte konstigt att de brände ner klostret!


Vem skulle stå ut?

Vi kom in i örebros förorter vid Mariebergs köpcentrum och sedan var det ganska slingrigt att hitta in till Centrum. Även om örebro är en cykelvänlig stad, verkar det inte som man tror att särskilt många cyklar ut till det enorma köpcentrum. Eller så var det bara vi som inte hittade de rätta vägarna, för ganska långa sträckor fick vi cykla längs med en rätt hårt trafikerad väg.


Förgätmigej

Ulla hade bokat in oss på ett hotell i centrala örebro. Det heter hotell Storgårdens och är anmärkningsvärt billigt. Vi var därför lite skeptiska när vi kom fram till det och bara hittade en anspråkslös skylt i fönstret på bottenvåningen. Själva hotellet ligger två och tre våningar upp. Döm om vår förvåning när värdparet var hjälpsamheten personifierade. Vårt rum var trevligt en valvalkov, djupa fönstervalv och högt i tak. Det var dessutom snyggt och välstädat och hade ett nyrenoverat duschrum… vilket fyndställe! Dessutom hjälper de oss med tvätten och ordnar en inomhusplats för våra cyklar. Alldeles strålande!

Kommentera