Bilarnas dag, torsdag den 1:e maj

By | 1 maj, 2008

Tived – Vretstorp, 43,4 km, 3 tim 33 min, 15,00 km/tim, 350 höjdmeter, ostadigt och kallt, 12- 15 grader varmt


Detaljstudier

Under en stor del av dagen kryssade vi fram genom ett vårligt Tiveden. Nu har björkarna fått musöron. Det är verkligen fascinerande att kunna följa vårens ankomst under vår cykelfärd. Starten skedde ju synkroniserat med de första riktigt varma vårdagarna även om det just idag nog var kallast hittills med faktiskt bara 12 grader under flera timmar även om temperaturen klättrade upp lite efter hand.


Svenska Corvette-klubben

Bilarna dag, ja? Jo, det började med att vi fikade vid Askersunds veteranbilsförenings stuga. Sedan var det Svenska Corvette-klubbens träff med mer än ett 40-tal Corvetter av skiftande ålder och modell när vi fikade i Askersund. Slutligen var det ett stort folkrace-lopp som gjorde att de normalt så cykelvänliga vägen norr om Askersund, just idag var fyllda av bilar med släp på vilka det stod skrynkliga gamla Saab:ar. Lite stökigt blev det allt…. Jo, just det, sedan var det någon slags amerikanarbilsutställning i Vretstorp. Bilarnas dag var det allt!


Första-maj tåg

Mitt bland allt detta hann vi klämma in ett 1:a majtåg i Askersund, ett ljuvligt café med Buddapestbakelser, en hel del vackra hus och kyrkor och ett vidunderligt landskap som vi krysade fram igenom uppe på en lång getryggsås. Jo, och så några brushanar och snatteränder vid Vibysjön och årets första förgätmigej på en väggren.


Det bästa caféet så här långt på resan!

Vårt övernattningsställe var ett ”Bo på lantgård” nära Viby kyrka. De hade inrett en undantagsstuga till ett komplett boende för fyra personer. Jättesnyggt och smakfullt och med oerhört trevligt värdfolk som till och med ställde upp med sin tvättmaskin! De hade också lagat en god middag till oss när vi kom. Det var första gången vi provade detta koncept men det gav verkligen mersmak så det måste utforskas närmare längre norrut på vår färd.

Kommentera