Ett oväntat besök, onsdag den 30:e april

By | 30 april, 2008

Töreboda – Tived, 43,4 km, 3 tim 11 min, 13,50 km/tim, 370 höjdmeter, ostadigt och 15-20 grader varmt

Vi hade just packat och och höll på med städningen när en välbekant röst hördes bakom ryggen. Det var Hansi, god vän och tidigare kollega, som hade fått för sig att hälsa på oss. Han hade kört ifrån Skara och stod nu plötsligt där med sin gigantiska motorcykel, en Honda Goldwing eller något liknande tror jag den heter. Kärt återseende eftersom vi har inte setts på ett par månader. Vi bestämde tid och plats lite längre fram på dagen för en fika tillsammans. Hansi hade av någon konstig anledning inte lust att puttra fram tillsammans med oss i 15 km/timmen …. ;o)


Hansi på besök

Vi cyklade mot Halna där vi åter anslöt till Sverigeleden som vi följde österut längs med sjön Viken fram till byn Undenäs. Det var hyffsat kuperat och vi var redan trötta i benen när vi körde upp mot ICA-affären för en lunchpaus. Då dök Hansi upp igen och vi fick en trevlig pratstund trots att det var ganska ruggigt och regnet hängde i luften. Jag har bytt jobb för ett par månader sedan och Hansi är verkligen en av de personer jag verkligen kommer att sakna från mitt gamla jobb.

Han varnade oss för att det vara ganska mycket uppför en bit framåt och det var verkligen en befogad varning. Mina ben tog helt slut och jag fick till och med gå uppför en lång seg backe. Vi har visserligen blivit mycket starkare och också en del lättare, det blir man när man motionerar 4 timmar om dan, men ännu har vi inte haft någon riktig vilodag på nästan 2 veckor. Nu börjar det kännas att det skulle vara bra för benens återhämtning med en helt cykelfri dag.


Vackert, hmmm

Vi hade hyrt en stuga strax utanför Tived och hade kollat upp att det fanns mataffär i närheten. Björn och Ulla handlade och fixade maten medan jag skrev dagboken och ordande med bilderna. Det kan ju bli ett 50-tal bilder på en dag som måste gås igenom för att välja ut det fåtal som görs i ordning för webbpublicering.

Efter maten cyklade Björn och Ulla i väg för att titta på Valborgselden men jag kände att mina ben hade fått nog för idag och stannade kvar i stugan för att försöka komma i fatt med bloggen och detaljplaneringen av fortsättningen. Egentligen har vi bara klart upp till örebro och några få platser längre norrut. Resten måste detaljplaneras och övernattningar måste bokas. Jag hoppas få lite tid över till det när vi får en vilodag i örebro.


Röd gullviva

Björn och Ulla hade en jättetrevlig stund tillsammans med två holländska systrar som fick ett intressant studiebesök i äkta svenska valborgsfirande med fika, lotter, körsång och en liten eld. De måste te sig ganska exotiskt för någon som kommer från ett så tätbefolkat land att se hur urskogsinnevånarna i Tiveden firar någon konstig sed mitt ute i skogen.

Kommentera