Sommaren är här? torsdag den 24:e april

By | 24 april, 2008

Stenbrohult – Lagan, 53,2 km, 3 tim 11 min, 16,80 km/tim, 216 höjdmeter, 20 grader varmt

Vi hade mycket att fixa med innan vi kom iväg på morgonen. Kedjorna skulle smörjas efter gårdagens rengöring och jag skulle uppdatera våra webbsidor. resultatet var att vi inte kom iväg förrän vid 12-tiden. Däremot gick ju cyklarna som tåget och vi själva har nu passerat den inledande dippen, så vi tryckte på rätt rejält och fick bra med fart. Det känns att vi har blivit starkare nu!

Lagan i Lagan

Vi handlade god lunchmat i Liatorp eftersom det var mycket osäkert om vi skulle passera någon mer affär eller restaurang under dagen. Målet var Lagan norr om Ljungby och vi siktade på små belagda vägar och körde via Liatorp, Agunnaryd (A:et i IKEA och Ingvar Kamprads födelseort), Tutaryd och så småningom Lagan.

Ingvar Kamprads fördelseort och A:et i IKEA

Vi hade en suverän lunch i en skogsbacke med 20-gradig värme strax innan Agunnaryd. Rullebröd fyllda med Mimosallad, Ärtsallad, skinka och torkad lök smakar utmärkt tillsammans med Tuborg guld kan jag intyga. Sälgen och nagelörten blommade samtidigt som årets första skogsödla visade sig.

Hungrig nyckelpiga

Sedan öste vi på med förnyade krafter och kom med lätthet upp i den hittills högsta snitthastigheten på nästan 17 km/t.

Kommentera