Kultur och natur, fredag den 25:e april

By | 25 april, 2008

Lagan – Hestraviken, 75,6 km, 4 tim 54 min, 15,30 km/tim, 479 höjdmeter, 21 grader varmt

Idag var det dags för den längsta etappen så här långt, drygt 7,5 mil. Vi var tyvärr inte helt medvetna om att den även var så backig och dagens etapp innebar nästan 500 höjdmeter, vilket gör att vi var ganska möra i benen när vi kom fram vid 17-tiden. Tack och lov kunde Björn och jag turas om att cykla på liggcykeln i uppförsbackarna, vilket gjorde att jag kunde vila mina ben lite, medan Björn fick en mer omväxlande sittställning.

Torgil dog i England

Vi körde norrut från Lagan, förbi ett antal runstenar och andra fornlämningar och så småningom kom vi in i ett oerhört vackert landskap kring den meandrande Storån norr om Forsheda. Drillsnäppa, Enkelbeckasin och Fiskgjuse var några av de obsar vi gjorde här. Runstenarna handlade framför allt om anhöriga som dött i England på 1000-talet.

Meandringar

Vi strök förbi den västra kanten av Store Mosse innan vi gav oss in på de värsta klättringarna över drumlinerna in mot Gnosjö. Några droppar från himlen gjorde att vi satte på oss regnjackorna men det blev inget av det. Vi har ju haft en helt makalös tur med vädret under den första veckan och är rätt medvetna om att det kan inte fortsätta hur länge som helst. Idag hade vi närmast vindstilla och 21 grader i skuggan, vilket gjorde att vi körde i kortbyxor och kortärmade tröjor. Hur skönt som helst!

Möra ben

Ganska möra i benen kom vi fram till Värdshuset vid Hestraviken och den makalösa middagen där. Från vårt fönster mot Nissan kan vi höra Gröngölingen och vadarnas läten i den ljumma vårkvällen. Ganska fantastiskt!

Vi kommer troligen ha svårt att komma åt Internet de närmaste dagarna, så ha tålamod om uppdateringar av sidorna här dröjer…… ;o)

One thought on “Kultur och natur, fredag den 25:e april

 1. Jennifer

  Tack för alla fina bilder..framför allt på Björn. 😉
  Du är en väldigt bra fotograf, och du skriver på ett bra o underhållande sätt med.

  Hoppas ni har bättre väder än vad jag har.Här öser regnet ner.Inte alls trevligt.

  cykla lugnt..och ta varmt på er 🙂

  Kram Jennifer

Kommentera