över Nävlingeåsen, söndag den 21:e april

By | 21 april, 2008

Sätofta – Vinslöv, 48 km, 3 tim 26 min, 13,80 km/tim, 337 höjdmeter, 15 grader varmt

Helt underbart väder även idag. Visst det blåser en kall snål vind men så fort man är i lä värmer solen gott. Idag skulle vi hitta Sverigeleden och följa den över Nävlingeåsen. Några hade varnat oss för åsen och sagt att den var kämpig att ta sig över men efter att ha detaljstuderat kartorna kom vi fram till att det nog skulle gå om man kom från söder, eftersom det då var mera långa slutningar. Ã…t norr är det mer tvärbrant och svårforcerat, speciellt på liggcykel.


I Ludvigsborg provianterade vi lunchmat eftersom vi var mycket osäkra om vi skulle kunna hitta något annat ställe under dagen.

Det var enastående vackert med mycket lite trafik och Sverigeleden verkar mycket lovande så här långt. Nu ska vi ju bara följa den under dagen för att sedan vika av från den under några dagar men från Falköping ska vi ju följa den hela vägen upp till Sundsvall, så vi är ju mycket intresserade av kvaliteten på den. Så här långt ser det strålande ut!


Efter lunch kryssade vi fram genom underbara bokskogar fulla av vit och gulsippor. I ett dike såg vi till och med gullpudra och över våra huvuden kretsade glador och vråkar. Under några korta sekunder drog en liten flock steglitser förbi och på en staketstolpe satt en törnskata.

Den sista milen från Nävlinge ner till Vinslöv gick i rekordfart eftersom det var brant nerförsbacke mest hela vägen. Sedan letade vi oss fram till Flädergården där ägaren Per mötte oss vid infarten. Vi är de enda gästerna här i natt och därför var vi tvungna att cykla in till Vinslöv för en middag på den lokala Pizzerian.

Kommentera