Obligatorisk prövning! tisdag den 22:e april

By | 22 april, 2008

Vinslöv – Osby, 41 km, 3 tim 14 min, 12,50 km/tim, 279 höjdmeter, 17 grader varmt

Almaån vid örelyckan

Detta är vår fjärde långtur på cykel. Varje gång brukar det vara en dag i början som det inträffar något som gör den kämpig på något sätt. Samtidigt är det ju så att under de första dagarna blir man ganska trött av cyklandet och man hinner inte riktigt återhämta sig till nästa dag. Det tar kanske fem dagar innan det går allt mera lätt igen, så därför är det lätt att det blir en liten dipp när detta sammanfaller med andra saker. Det kan var dåligt väder, punkteringar eller som idag…. magproblem. Jag hade rejält ont redan när vi gav oss iväg och det blev sedan värre under hela dagen. Alla med lite fantasi i behåll kan nog föreställa sig hur kul det är att anstränga sig när magen krånglar.

Vi hade valt att cyla på småvägar norrut från Vinslöv. Via Sjunkaröd, Fjärlöv, Kvistalånga och Norra Sandby tog vi oss över 23:an till Hästveda för att sedan föla gamla riksvägen upp till Osby. Det vara bara det att man hade bestämt sig för att skrapa vägarna just denna dag. det gör man genom att först fukta dem så att det övre lagret luckras upp och sedan kör man med en vägskarapa som river upp det så att det blir poröst och kan fylla de hålor som uppstått under vintern. Problemet är att det blir en enda sörja som totalt kladdar ner cyklarna och framför allt kedjan. Liggcykeln är närmast omöjlig att cykla på så jag fick till och med gå en bit med min krånglande mage. Bistert läge, minst sagt!

Ulla fikar med Röda Korset i Hästveda

Efter en paus i Hästveda blev lugnade sig magen lite och vi fick ett par underbara timmar i solen i en skogsglänta, innan vi tog oss den sista biten till Stora Hotellet i Osby.


Visa större karta
Så här långt har vi kommit nu

Kommentera