Planering del 1

By | 13 april, 2008

Nu börjar detaljerna för 2008 års cykeltur klarna. Om knappt en vecka startar vi på Gustav Adolfs tog i Malmö, närmare bestämt lördagen den 19:e april. Efter cirka 125 mil genom ett förhoppningsvis vårligt Sverige planerar vi att avsluta i Sundsvall den 16:e maj. Då har vi i maklig takt tagit oss fram på småvägar och cykelleder. Från Falköping upp till Sundsvall följer vi i stort sätt Sverigeleden. Mellan Tranemo och Falköping finns en lokal cykelled som kallas Ulricehamnsleden. Från Malmö upp till Tranemo är det några småsnuttar vi kan följa Sverigeleden och i övrig försöker vi välja småvägar som ändå är asfalterade och inte allt för backiga. I en annan artikel (Planering del 2) kan man läsa om vilka orter vi planerar att övernattningar i, hur långt det är mellan dem om man följer vår rutt.

Det man just nu kan se på kartan nedan, är bara en mycket grov bild av hur vi tänker cykla. Google maps tillåter inte allt för mycket detaljer. Under själva cykelturen kommer vi att beskriva mer detaljerat och visa upp delkartor, så att de som eventuellt blir sugna har möjlighet att se hur vi cyklat.

Kartan är redigerad i google maps och sedan är den exporterad hit. Den innehåller en del av de egenskaper man normalt hittar på Google maps som exempelvis:

 • Om du pekar med musen på kartan och trycker ner vänster musknapp kan du dra omkring kartan för att få en annan vy.
 • Med hjälp av reglagen i övre vänstra hörnet kan man zooma in och ut på kartan för att se mer/mindre detaljer
 • Det går också att dubbelklicka på den del av kartan du vill se mer detaljer på
 • I övre högra hörnet kan du välja om du vill ha kartvy, satellitvy eller lägga in terrängdetaljer


View Larger Map

One thought on “Planering del 1

 1. Helene

  Hej Bengt och Ulla!

  Här kommer några tips inför er resa norrut:

  Min absoluta favorit, men som kanske ligger utanför er färdväg är detta ställe:
  http://www.knappgarden.se
  Drivs av en engelskman och hans svenska fru. Tidigare hade de en resturang i Soho, London, men nu är det ”Soho” North som gäller. Är ett enkelt boende, men med en helt fantastisk mat! Maten måste dock bokas samtidigt med rummen eftersom man endast serverar boende gäster. En riktig höjdare(!) där Nils och jag bodde i somras när vi tittade på Njupeskär, Sveriges högsta vattenfall. Men ni kan kanske ta en buss idt som en avstickare? Ligger i Särna-Heden, alltså mellan Särna och Idre.

  http://www.dala-floda.net/
  Ett ställe som bör ligga utefter er väg, eller som endast kräver en liten avstickare! Ett ekologiskt ställe som serverar lokalt odlad mat med med en internationell tuch. Drivs av en holländare och hans svenska fru. Dom äger även ett hotell i Afrika. (tror jag) Alla rummen är individuellt inredda och målade och man brukar få välja det rum som känns ”rätt”. Jag har bott där flera gånger och det är klart värt ett besök.

  http://www.ulfshyttan.se/
  Om ni åker söderifrån och kommer via Borlänge så är det här ett trevligt ställe som påminner lite om Fredensborg. Det ser du om du klickar på länken. Fint litet herrgårdshotell. De har dock en ny ägare och därför kan jag inte svara för maten just nu, men det var bra tidigare.

  http://www.fryksashotell.se/
  Här har ni en given plats att stanna på när ni har kommit så långt som till Orsa! Ett tjusigt litet ställe med en underbar utsikt över Siljan. Sist jag var där träffade jag Kalle Moreus (Orsa spelmän) som visst bor i närheten.

  http://www.hildingskrog.nu
  Tar ni vägen över Vemdalen så är även detta ett känt matställe. Här måste man dock boka bord, det är väldigt välbesökt! Endast ett matsälle.

  http://www.ansattfjallen.com/
  Om ni sen känner för att stanna i Jämtland så finns min lilla stuga i Ã…kersjön, ca 9 mil nordväst om östersund. Enkel stuga med utedass och vatten i sjön. Dock en fantastisk natur och det finns ett fjällhotell i närheten där man både kan duscha,basta och äta god mat.

  Hör av er om ni behöver fler alternativ!

  mvh/Helene

Kommentera