Planering del 2

By | 13 april, 2008

Tidigare år när vi har cyklat nere i Europa har vi inte gjort så särskilt detaljerad planering, utan helt enkelt stannat där vi hittat något trevligt ställe att äta eller övernatta på. I Sverige är det ju tyvärr inte lika enkelt, särskilt inte om man kommer utanför högsäsongen. Här är det långt mellan orter med boende som är öppet i månadsskiftet april/maj, så det gäller att veta att det finns någonstans att bo, för det kan vara en dagsetapp till nästa möjliga ställe….

Just nu (söndagen 6 dagar innan starten) har vi fixat övernattningsställen hela vägen upp till Töreboda och har ett par till på gång. Då gäller det ju att allt klaffar och att vi inte blir sjuka, cyklarna krånglar eller vi blir försenade av andra skäl, för några marginaler finns ju inte.

Vi har dessutom kollat att det finns några övernattningar på några av de mest kritiska sträckorna mot slutet. Jag skrev till Byalaget i Ã…mot som genast engagerade sig och lyckats ordna rum i en brukslänga nere vid sjön. När vi frågade om det fanns någonstans att äta eller handla mat, erbjöd sig genast ägarna att åka och handla till oss om vi ringde i förväg. Fantastiskt vänliga människor! I Hassela har den stora skidanläggningen stängt försäsongen men med hjälp av dem fick jag tack på ett pensionat i byn, som dessutom lovade fixa mat till oss. Trevligt!

Vi har ju fortfarande ett antal övernattningar kvar att fixa men nu ser det ju ut som det ordnar sig, även om vi var ganska osäkra ett bra tag.

April
Malmö – Torna Hällestad    (45 km)
Torna Hällestad – Sätofta    (50 km)
Sätofta – Vinslöv  (Sverigeleden), (45 km)
Vinslöv – Osby (45 km)
Osby – Diö (45 km)
Diö – Lagan (Sverigeleden), (55 km)
Lagan – Hestraviken (75 km)
Hestraviken – Tranemo – Ulricehamn (Ulricehamnsleden), (65 km)
Ulricehamn – Falköping (Ulricehamnsleden), (55 km)
Falköping – Töreboda (Sverigeleden) (60 km)
Töreboda – Mariestad – Töreboda (40 km)
Töreboda -Tivedstorp (44 km)

Maj
Tivedstorp – Bastedalen (25 km)
Bastedalen – örebro  (45 km)
örebro – Nora (30 km)
Nora – Ramsberg (40 km)
Ramsberg – Smedjebacken  (65 km)
Smedjebacken – Falun (55 km)
Falun – Svärdsjö  (40 km)
Svärdsjö – Ã…mot (45 km)
Ã…mot – Alfta (55 km)
Alfta – Arbrå (55 km)
Arbrå – Delsbo (50 km)
Delsbo – Hassela  (50 km)
Hassela – Sundsvall  (55 km)

Väl i Sundsvall packar vi in cyklarna i kartonger och skickar hem dem med Bussgods medan vi själva tar tåget hem till Småland. Jag har lyckats få tag i en cykelhandlare I Sundsvall som heter PO:s Fiske och Cykel och som ligger i närheten av stationen. Denne vänlige man har lovat lägga undan tre lämpliga kartonger till oss!

Kommentera