Besök hos Reumatikerföreningen i Mariestad, tisdag den 29:e april

By | 29 april, 2008

Töreboda – Mariestad ToR, 40 km, 2 tim 20 min, 16,40 km/tim, 200 höjdmeter, 23 grader varmt och sommarväder

Vi har haft det lite svårt med att hitta Internet under de senaste dagarna varför det inte har blivit några uppdateringar i bloggen. Idag har jag fått låna Internet hos reumatikerföreningen i örebro…. så nu kommer jag äntligen ifatt!


Cykelfixardags!

Det var dags för en genomgång av våra cyklar igen. det märks att långturer som ibland går på grusvägar ganska snabbt får drivlinan att becka igen och då är det inte lika kul att cykla. Vi köpte biologisk avfettningsmedel på macken, hink, svampar och diskhandskar på konsum, medan den lokale cykelhandlaren fick sälja lite teflonbaserad så kallad ”dry lube” som är det bästa för kedjor och växlar om det är torrt väder.

Björn och Ulla gjorde rent cyklarna medan jag sprang omkring i Töreboda och försökte hitta ett öppet radionät. Jag kämpade nog i ett par timmar utan att hitta ett öppet nät med tillräcklig styrka och fick ge upp. Det är ett problem som vi tyvärr räknar med kommer att bli allt större ju längre norrut vi kommer. Färre övernattningsställen som erbjuder radionät, färre offentliga nät som är tillgängliga och färre öppna privata nät. Det kommer nog att innebära att det kan bli rätt oregelbundna uppdateringar exempelvis i Tiveden, en bit norr om örebro och en bit norr om Falun.

Vid tvåtiden cyklade Ulla och jag de 2 milen till Mariestad medan Björn stannade i Töreboda. Han skulle bland annat boka boende för oss en bit norr om Askersund och tvätta lite kläder. Vi har ju minimalt med packning så det måste tvättas ganska ofta. Lyckan är att få tillgång till en tvättmaskin!

Ulla och jag tänkte ta en lunchmacka och körde ner till vattnet i Mariestad, det heter ju Vänerns pärla. Men döm om vår förvåning när det inte fanns något öppet lunchställe nere vid vattnet. Det ser faktiskt nästan ut som Mariestad vänder ryggen mot Vänern. Uppe i centrum hittade vi dock snart flera trevliga ställen med uteserveringar och det kändes ju perfekt i sommarvärmen. Dessutom hittade jag ett öppen radionät och kunde äntligen uppdatera våra webbsidor och hämta hem eposten.


Träff hos reumatikerföreningen i Mariestad

Vi 18-tiden gick vi upp till ABF:s lokaler på torget där reumatikerföreningen hade ordnat ett möte. Ulla och jag berättade lite om bakgrunden till ”Cykla för livet” och sedan hade vi ett mycket trevligt samtal under en och en halv timme. Vi pratade om allt från mediciner och läkare, till diagnoser och cyklar. Vi gick också ut och inspekterade våra cyklar och kanske var det någon som blev lite sugen….

Sedan dukades det fram kaffe och thé och jättegoda bullar och tiden rann snabbt undan. Det var verkligen ett par jättetrevliga timmar men vi var tyvärr tvungna att bryta upp för att slippa cykla de två milen tillbaka till Töreboda i mörker.

Tack för att ni hade ordnat ett så trevligt möte!


Göta kanal i Töreboda, strax bakom vår stuga

Tillbaka i Töreboda hade Björn lagat en jättegod middag och vi fick faktiskt åter se ett avsnitt av House! Då kan man skatta sig lycklig som patient i Sverige… ;o)

One thought on “Besök hos Reumatikerföreningen i Mariestad, tisdag den 29:e april

  1. Marianne Blom

    Hej!

    Det var så trevligt att få träffa er och höra era fantastiska berättelser ur verkliga livet. Det kändes upplyftande. Hoppas ni har det bra på er fortsatta färd norr ut.

    Tack för besöket! Marianne i Mariestad

Kommentera