Äntligen dags för start, lördag den 19:e april

By | 19 april, 2008

Malmö – Torna Hällestad, 46 km, 3 tim 23 m, 13,50 km/tim 266 höjdmeter, 15 grader

Ribban

Efter veckor av förberedelser var det äntligen dags för starten på årets cykeltur. Det är massor med småsaker som ska på plats och i år har vi dessutom för säkerhets skull bokade de första veckornas övernattningar i förväg, vilket har tagit ganska lång tid. Det är inte helt enkelt att pussla ihop trevliga cykelvägar med lämpliga platser att övernatta i april/maj, eftersom många ställen inte öppnat för säsongen ännu.

Gustav Adolfs torg i Malmö

På Gustav Adolf torg hade Reumatikerföreningen i Malmö ordnat en officiell startbanderoll. Det var verkligen jättetrevligt att träffa dem och diskutera villkoren för reumatiker och olika erfarenheter. Det kom fram en del förbipasserande och undrade vad det var som skulle hända. Ofta såg de banderollen eller min liggcykel och hade frågor kring det, men det blev ju ofta ett tillfälle till att prata om vår insamling, om reumatikers villkor och de nya medicinska möjligheterna.

Vid 13-tiden kom vi iväg, precis som planerat. Dessutom hade ju våren precis kommit. Vädret var härligt med klarblå himmel. I och för sig en ganska envis motvind men när vi satt i lä och fikade, värmde solen riktigt skönt. Dagens etapp är cirka 45 km och eftersom vi startade så sent fick vi pinna på ganska bra. Vi körde ut från Malmö via Värnhemstorget och Sallerupsvägen med siktet inställt på Klågerup. Vi hittade den fina cykelvägen som går hela vägen ut till bara och behövde bara köra på landsväg den sista biten ut till Klågerupskorset. Vi hade en jätteskön rast med färsk frukt som min mor Inga hade varit förutseende nog att köpa och skickat med oss. Tack för den, den passade bra!

Pestskråp

Vid femtiden kom vi som planerat fram till vår första övernattning i Torna Hällestad. Ganska trötta efter den första dagen i sadeln eftersom motvinden hade varit ganska kämpig. Det var skönt med en ordentlig stretching och en riktigt god middag.

2 thoughts on “Äntligen dags för start, lördag den 19:e april

 1. Mats

  Kul att följa denna moderna variant av Nils Holgersson 🙂
  Hoppas turen med vädret håller i sig, sol har vi ju inte haft för mycket av.
  Ha det så bra, så hörs vi.

 2. Inger Hildingsson

  Hej Bengt
  Vilka fina bilder från Malmö! Hoppas verkligen att ni får en fin tur genom Sverige – följer dig på bloggen.
  /Inger

Kommentera