Västerut från Les-Saintes-Maries-de-la-Mer

By | 17 april, 2007

Idag tog vi en cykeltur västerut ifrån byn. Det innebar att vi cyklade norrut och sedan västerut fram till Le Petit Rhone. När Den enorma floden Rhone börjar komma ner till slättlandet närmast Medelhavet delar den upp sig i flera flodarmar och börjar flyta långsammare. Då avlagras allt det finkorniga material som transporterats med de tidigare så snabbt rinnande vattnet och så småningom bildas ett delta och flodarmarna får ett ännu slingrigare lopp. Le Petit Rhone är den västligaste av dessa armar och är inte alls så Petit som namnet anger, utan kan väl jämföras med sydsveriges största vattendrag.

070417 Farja

Vi hade spanat in en vägfärja av samma typ som man kan hitta i svenska skärgården på sina ställen. Styrd av kablar och helt kostnadsfritt tar den bilar och cyklister, ja till och med hästar fram och tillbaka över floden.

070417 Bengt Orkidee

Genom att studera kartor och böcker hade vi hittat en rimlig rundtur för oss på cykel. Det vi inte riktigt hade räknat med var värmen för nu är det svensk högsommar det kan jämföras med med 30 grader mitt på dagen. Dock hittade vi massor med spännande saker att stanna och titta på som exempelvis orkideen Stornycklar, Tofslärka och en lokal producent av vår favoritsnaps Williamschrist som är gjord på destillerade willamspäron. De hade till och med provsmakning och vi kunde naturligtvis inte motstå att köpa en flaska….. ;o)

070417 Stornycklar

Det var ordentligt varmt under hemfärden och vi letade närmast desperat efter biätare och härfåglar men lyckades bara få en hastig glimt av det senare. Skönt när vi såg vår hemby vid horisonten. Urlakade tog vi en tidig kväll…

070417 Maries

.

Kommentera