Dune de Pyla

By | 4 april, 2007

Så var det dags för den första cykelturen. Vi har köpt cykelkartor för några av de områden vi ska besöka och vi har letat ganska mycket på internet för att hitta trevliga turer och intressanta utflyktsmål Idag var siktet inställt på europas högsta sanddyn. Vi följde kusten ut från Arcachon fram till bebyggelsen slutade och sedan låste vi fast cyklarna vid en gallergrind och vandrade iväg mot dynen. Det var ganska lite människor här, vilket ju alltid är skönt när man ska besöka en ”sevärdhet”. Jag är nog lite för känslig men blir det för mycket turister känner jag mig lätt manipulerad och avstår hellre än trängs med en massa andra människor.

Dune De Pyla

Nu var vi ganska ensamma och då blir naturen så mycket mer överväldigande. Dynen är ENORM, vi har aldrig sett något liknande. Om man tittar noga kan man se några små människomyror till vänster om mig. Dessutom var det ett fint fågelliv, vilket ju gör det ännu bättre. Vi såg bland annat Kentsk tärna och Sandlöpare. Den senare är en artkisk fågel som under flyttiden kan dyka upp på sådana här lokaler.

Sandlopare Klicka på bilden för att få en större bild!

På hemvägen körde vi en annan väg genom ganska stora skogar och under en paus såg Ulla en Härfågel och när vi började leta dök det upp ytterligare en. Nu vet var vi ska leta när det är dags för att fotografera en av våra favoritfåglar. Vädret började bli sämre, temperaturen sjönk och det började smådugga. På hemvägen såg vi också flera flockar av Steglitser. Kul!

Trötta tillbaka i staden tog vi en sallad medan regnet ökade i styrka. Vi bestämde oss för en lugn kväll på rummet för att ta igen oss och för att komma ikapp med en del.

Kommentera