Arcachon

By | 3 april, 2007

Idag kom vi fram till Arcachon. Det är en liten stad som ligger längst ut på den södra sidan av den stora nästan slutna bukten Bassin de Arcachon. Själva staden är liten och mysig men på någon mils avstånd finns oändliga sommarhusområden varvat med köpcentra, snabbmatsrestauranger och campingplatser. Nu när det är lågsäsong märker man inget av detta men jag tänka mig att det sätter sin prägel under högsäsongen. Nu känns staden mycket lugn och vilsam lite på samma sätt som de pensionärsstäder som kantar den Engelska sydkusten. Det är klart de har en annan sorts toaletter än de franska ståvarianterna som man fortfarande kan hitta här och var på små restauranger.

Standup Toa

Det var tur att vi kom fram redan vid tvåtiden för det visade sig att det var svårt att hitta något bra ställe att bo. De första dagarna var inga problem men påskhelgen ställer till problem och flera av de hotell vi frågade på hade i stort sätt tomt i veckan men fullt över påskhelgen. Först vid sextiden fick vi napp och hittade ett hotell med utsikt över bukten under de första fyra nätterna och sedan får vi flytta till ett ”Mer Lateral” rum, vilket innebär att man kan se havet om man lutar sig ut i från balkongen. Vi accepterade eftersom det är enklare att flytta i samma korridor än att behöva byta hotell helt och hållet. Som motprestation inkluderade de frukust i priset.

Väl incheckade gick vi en promenad längs med strandpromenaden. Ljumma vindar och en sjunkande sol gav oss de första goda ”vibbarna” av Arcachon.

Arcarchon By The Sea

Kommentera