Arés reservat

By | 7 april, 2007

Reservatet vid Arés var målet för dagens utflykt. Det ligge längs in i Bassain de Arcachon och har långa grunda bottnar som använts för enorma ostronodlingar. överallt ser man lådor och förvaringsnät som används för detta och massor med människor är inblandade i hanteringen. När vi är ute på våra cykelturer och vandringar möter vi ofta ostronodlare  eftersom de är på väg ut för att vända sina kassar så att ostronen får friskt vatten och blir syresatta.

Ostronodling

Eftersom det är så långgrunt blir också skillnaden mellan ebb och flod enorm trots att vattennivåskillnaden i sig bara är ett par meter här. Man måste ha vadarstövlar för att ge sig ut i dyn men vi ser ju en del spännande fåglar när vi går på vallar och liknande.

Ebboflod

Idag var nog annars det mest spännande fyndet en ung smaragdödla. Den hade börjat få den gröna färgen men ännu inte blivit blå under hakan. Vi skrämde först in den i en buske men satt sedan länge och lurade på den tills den vågade sig fram. Då låg vi på mage och fick en del trevliga bilder på den.

Smaragdodla

Ulla hittade också en vild liten krokus som bara var 2 cirka två cm när den var riktigt utslagen. Jättesöt!.

Krokus

Kommentera