La Teste de Buch

By | 8 april, 2007

I dag gjorde vi en längre cykelrunda söderut. Vi följde kustlinjen österut in i bukten och till vår förvåning fann vi att det var ett ganska stort sumpområde mellan byarna och bukten där det kryllade av spännande liv. Vi såg och hörde flera rörhönor som vi smög på för att få bra bilder på.

Rorhona1

En råtta uppenbarade sig ganska nära en plats med två sköldpaddor som låg och solade sig på brinken av ett dike, alldeles maskerade av gäddnate.

Bengt Vid Teste

Ganska många människor var ut och vandrade och cyklade i området och rätt vad det var kom en Ormörn seglande rakt över oss. De är väldigt karakteristiska med brunt huvud och en i övrigt väldigt ljus fjäderdräkt. Vi kunde följa dess jakt i mer än 5 minuter. Underbart fint.

Vi åt vår frukt nere vid havet och följde sedan en lång kanal söderut genom ett stort parkområde. Sedan följde vi cykelvägarna genom den stora park/skog som omgärdar Arcarchon och som bland annat innehåller en stör rid- och hoppanläggning med stallar och tävlingsbanor, Det gör ett speciellt intryck med en anläggning av detta slag så nära en lite stad av den typ som Arcarchon är. Vi stannade på en av promenadgatorna och åt n sallad och drack en öl. Det är en rätt speciell stämning nu under påskhelgen när så många har kommit ut hit för att ha en skön helg. Tidigare i veckan var det ju närmast folktomt.

Insert Ormörn La Teste de Buch Arcachon (ormorn1.jpg)

Kommentera