Ett nytt ”stolleprov”, 3 maj

By | 4 maj, 2006

Celle – Kolkhagen, 85 km, 5 tim 51 min, 14,50 km/tim, 418 höjdmeter, 26 – 28 grader

IMGP0206.JPG

Fantastiskt sommarväder gjorde att vi bestämde oss för att försöka ta oss direkt från Celle till Ullas kusin i Kolkhagen, strax utanför Lüneburg. Vi borde kanske ha lärt oss av misstaget för ett par dagar när vi försökte nå Celle på en dag… men inte! Vi spände bågen högt och gav oss iväg med friskt humör.
Någonstans i sanddynerna mellan Eschede och Unterlüs sjönk det friska humöret ner i de sandindränkta skorna, efter att jag hade trillat två gånger. Vi tvingades att gå under flera kilometer och det gjorde att vi blev kraftigt försenade. Vi hittade en öppen Kurdisk restaurang i Unterlüs och medan vi åt en försenad lunch ringde Ulla till sin kusin och berättade att vi nog blev lite sena. Ett solklart beslut blev också att undvika waldvegs utmärkta med prickar på cykelkartan. Istället valde vi småvägar som återigen innebar omvägar och förseningar. Vädret var hur som helst helt underbart och liknade mest en svensk högsommardag och vi njöt av fågelsång, blommor och trevliga människor vi mötte.
Man kan som svensk lätt tro att Lüneburger heide är platt. Det är precis lika fel som när en Stockholmare tror att skåne är platt. Här är gott om kullar och små åsar och vägarna slingrar sig mjukt fram i detta landskap. Det innebär många backar och och ner men också ett mycket vackert landskap. Våra erfarenheter från att ha korsat ”heden” två gånger är att vara noga med att välja vägar och räkna med kortare distanser än vad kartan ger anledning till att tro.

IMGP0162.JPG

Efter den längsta dagsetappen hittills på denna resa, 85 km, nådde vi ganska trötta fram till Ullas kusin vid 18.45, ett par timmar senare än planerat. En snabb dusch, ordentlig stretching, en kall öl…. enkla knep för att kurera en trött kropp! När maten stod på bordet och vinet hade korkats upp var alla de tidigare strapatserna som bortblåsta. En mycket trevlig kväll i goda vänners och dessutom släktingars sällskap, kan det bli bättre?
Det skulle möjligen vara de två nyfödda lammen, mindre än 24 timmar gamla.

IMGP0226.JPG

IMGP0221.JPG

Kommentera